fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Proiect cultural de recuperare a memoriei colective a patrimoniului

Proiect cultural de recuperare a memoriei colective a patrimoniului

Proiect cultural de recuperare a memoriei colective a patrimoniului

Un proiect cultural de recuperare a memoriei colective prin documentarea unor clădiri sau zone demolate – Muzeul Simu, Biserica Enei, Cartierul Uranus, Calea Moşilor, Mănăstirea Văcăreşti – a fost lansat la Casa de Târgoveţ şi are ca scop promovarea patrimoniului arhitectural bucureştean trecut şi actual.

AUDIO

Reconstrucţia Muzeului Simu are ca scop reconstituirea cât mai fidelă a unuia din cele mai importante muzee de artă ale Bucureştiului din perioada interbelică. Exteriorul clădirii, precum şi Sala 1, vor fi modelate cu mare acurateţe, iar sălile 2-5 vor fi modelate la un grad mai mic de detaliere.

“Cred că e foarte important şi e în raport cu misiunea institutului nostru de prezervare a patrimoniului, patrimoniu care nu înseamnă doar partea fizică, construit, el întotdeauna este suport al unei istorii imateriale. Deci, din punctul de vedere al acestei misiuni, ceea ce se petrece aici este cum nu se poate mai relevant pentru patrimoniul nostru cultural şi pentru istoria recentă a României”, a afirmat managerul Institutului Naţional al Patrimoniului, arh. Ştefan Bâlici.

De la începerea proiectului, pe 2 mai, s-a realizat scanarea tridimensională şi fotogrametrierea a 30 de exponate din colecţiile CED UAUIM, ale Muzeului Municipiului Bucureşti şi ale Muzeului Naţional de Artă – Muzeul Colecţiilor de Artă, precum şi reconstituirea exteriorului clădirii, iar modelele au fost încărcate pe platforma Sketchfab.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest