fbpx

                                                                             pictogramae

Proiecte noi la ‘Teatrul Național Marin Sorescu’ din Craiova

'Teatrul Național Marin Sorescu' din Craiova

‘Teatrul Național Marin Sorescu’ din Craiova

Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova se reinvenează anul acesta și vine în fața publicului cu noi proiecte. Unul dintre acestea se numește MIXA(r)TE.

Evenimentul începe de la ora 18:30 cu spectacolul “Exploziv”, de Elise Wilk, regia Andrei Măjeri, continua cu un concert susţinut de CASUAL BAND, spectatorii putând să admireşi creațiile mixed-media semnate de Veronica Svanström, Magnus Svanström şi Xaara Novack.

Ei sunt 3 din cei 4 membri fondatori ai grupului “Guerilla Art Movement” din Craiova. Sunt o mișcare artistică fluentă ce se infiltrează printre locuitorii orașului. Scopul lor este simplu: de a crea și a-i privi pe ceilalți cum creează. Se întâlnesc în baruri, restaurante, cafenele pentru a împărtăși idei. Sunt o mică expoziție de artă în mișcare, nefiind constrânși de nimic și fiind deschiși tuturor.

Veronica Svanströmcare își propune să ne ofere un plus de caldură și culoare în anotimpul în care avem cel mai mult nevoie de ele. Lucrările sale transmit optimism, poftă de viață, dar și calm și includ elemente decorative din lemn, metal, sticlă, material textil etc.
Autoarea invită privitorul să îi experimenteze creațiile nu doar din punct de vedere vizual, ci și tactil, creațiile sale fiind pline de structură 3D, oferind astfel un plus de realism și senzație.
Creațiile lui Magnus Svanström sunt doar o extensie a ideilor sale și nimic mai mult.

Lucrările Xaarei Novack, în ulei pe pânză, reprezintă lumi diferite, în culori care își dezvăluie treptat semnificațiile. Aparent separate între ele, elementele geometrice și cele estetice fac legătura între culoare și sens. Mister și o multitudine de culori, înfățișate într-un moment abstract, migălit cu rafinament. Exprimă o stare de regăsire, cu interiorul, cu emoțiile și senzațiile la nivel celular. Moderne, intense și criptice, îți oferă o temă de gândire și te provoacă să le dezlegi tainele.

Vă reamintim că marți, 16 februarie, debutează un alt proiect al TNCMS, prin care craiovenii sunt invitați să-i cunoască pe actori dincolo de scenă. În fiecare marți, actorii vor veni în spațiul „Ia te uită!“, se vor întâlni și vor discuta cu oamenii. Vor face deliciul auditoriului întâmplări din tainele vieții de scenă, din spatele scenei sau din cabina de machiaj. Proiectul „Ia te uită!“ debutează pe 16 februarie, de la ora 19.00, cu o seară alături de actrița GENI MACSIM.

e-Cultura.info / Autor.Vlad Mitrovici


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest
                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer