fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Proiectul Capitală Culturală Europeană 2021 extrem de import pentru țară

 Proiectul Capitală Culturală Europeană 2021

Proiectul Capitală Culturală Europeană 2021

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a declarat la Timişoara, că proiectul Capitală Culturală Europeană 2021 este unul extrem de important pentru România, Guvernul alocând recent aproape 52 de milioane de lei pentru evenimentele pe care Asociaţia Timişoara CCE 2021 le va organiza până în anul 2022.

Ministrul CIN a subliniat că rolul principal al acestei Capitale Culturale Europene este de a scoate în evidenţă toate atuurile cetăţii, care o pot introduce într-un select club cultural european.

“Este un proiect extrem de important pentru România. Sibiul – capitală culturală europeană (în anul 2007, n.r.) a avut un rol secundar, dar acum suntem în rolul principal; astfel că girul pentru Timişoara CCE 2021 este extrem de important pentru România. Am conştientizat acest lucru şi am urgentat cât posibil ca structural să putem avea la nivelul Guvernului României actele normative necesare funcţionale şi să putem derula proiectele pentru Timişoara Capitală Culturală Europeană. (…) Aportul financiar al Guvernului României va fi în această perioadă de aproape 53 de milioane de lei”, a afirmat ministrul Daniel Breaz.

Daniel Breaz a asigurat că Timişoara va avea toată susţinerea Guvernului pentru desfăşurarea acestor activităţi, fiind vorba despre un proiect naţional, în egală măsură şi unul local.

“Tot ceea ce Guvernul şi-a asumat în momentul depunerii dosarului de candidatură pentru acest titlu (…) a onorat. (…) Graficul evenimentelor va fi propus de Asociaţia Timişoara CCE 2021, pe care Guvernul le va finanţa. Nu Guvernul impune calendarul evenimentelor. Va fi o finanţare multianuală, până în 2022”, a menţionat ministrul Culturii.

Secretarul de stat în MCIN, Ion Ardeal Ieremia, a precizat în acelaşi context că finanţarea este anuală, iar sumele care nu sunt cheltuite într-un an nu se pierd, ci pot fi cheltuite anul următor.

“Se schimbă procedura de finanţare şi nu vor mai exista rigorile care au întârziat finanţările anii trecuţi. Asociaţia nu mai este obligată să ne dea nouă (Guvernului, n.r.) un calendar de evenimente, conform noii ordonanţe. Guvernul este obligat să asigure finanţarea, dar calendarul evenimentelor îl face asociaţia. Finanţarea este multianuală, cu posibilitatea de a reporta de la un an la altul sumele rămase necheltuite”, a afirmat Ion Ardeal Ieremia.

e-Cultura.info / Autor: Otilia Halunga.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest