Proiectul Cluj - Capitală Culturală Europeană 2021, susţinut cu 15 milioane euro de Consiliul Local

Proiectul Cluj – Capitală Culturală Europeană 2021, susţinut cu 15 milioane euro de Consiliul Local

Cluj-Napoca

Cluj-Napoca

Consiliul Local Cluj-Napoca s-a angajat să susţină cu 15 milioane de euro finanţarea proiectului “Cluj-Napoca 2021 – Capitală Culturală Europeană”, suma urmând să fie alocată defalcat, pe o perioadă de şase ani, începând cu anul 2017, în cazul în care municipiul va obţine acest titlu.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, miercuri, în cadrul şedinţei Consiliului Local, că bugetul total al proiectului se ridică la 35 de milioane de euro, finanţarea urmând să fie asigurată şi din fonduri guvernamentale, fonduri europene, din partea Consiliului Judeţean Cluj şi a unor sponsori.

“Consiliul Local a aprobat, în unanimitate, hotărârea prin care se angajează să susţină financiar proiectul Cluj-Napoca 2021 – Capitală Culturală Europeană, defalcat pe şase ani, în perioada 2017 – 2022, cu suma de 15 milioane de euro. Suma se va aloca doar dacă municipiul va obţine acest titlu, fiind o garanţie în faţa juriului internaţional că autorităţile locale susţin proiectul. Bugetul total al acestui proiect se ridică la 35 de milioane de euro, pe lângă fondurile din partea CL urmând ca finanţarea să fie asigurată şi din partea Guvernului – 10 milioane de euro, a Consiliului Judeţean – 6 milioane de euro, din fonduri europene – 1,5 milioane de euro şi din sponsorizări – 2,5 milioane de euro”, a spus Boc, citat de Mediafax.

CITEȘTE ȘI  A decedat fizicianul Horia Scutaru-Ungureanu

Potrivit acestuia, din bugetul total al proiectului, 67% va fi alocat programului cultural şi programelor pilot, 15% pentru promovare şi marketing, iar 18% reprezintă cheltuieli generale şi un fond de rezervă.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au subliniat că, prin comparaţie, oraşul Aarhus (Danemarca), care va fi Capitală Culturală Europeană în anul 2017, are un buget de 66,7 milioane de euro, în timp ce Plovdiv (Bulgaria), care va deţine acest titlu în anul 2019, are pregătit un buget de 22,3 milioane de euro.

Pe lângă Cluj-Napoca, printre oraşele din România care şi-au exprimat intenţia de a candida se numără Timişoara, Arad, Craiova, Bucureşti, Iaşi sau Braşov.

Ministerul Culturii a lansat în decembrie 2014 apelul adresat oraşelor candidate din România la titlul de “Capitală Europeană Europeană 2021″, care cuprinde suma criteriilor de evaluare privind depunerea candidaturii.

Depunerea candidaturilor se poate face până în octombrie 2015, iar selecţia finală a oraşului din România care va primi titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 va avea loc în august 2016.

e-Cultura.info/ Autor: Adina Oșan

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus