fbpx

                                                                             pictogramae

Proiectul “Culorile României” la a doua ediție

Proiectul

Proiectul “Culorile României” la a doua ediție

Proiectul “Culorile României” vor ajunge în 2016 în trei comune – Mânzălești (Buzău), Corbi (Argeș), Luncavița (Tulcea) – și în trei orașe – Tismana, Râmnicu Sărat și Constanța -, pe o nouă locomotivă pictată pentru CFR Călători, precum și la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” și Muzeul de Etnografie Tulcea, ca și la Centrul Cultural Cârțișoara, pe case și școli din Cârțișoara și Mârșa din județul Sibiu.

“Policolor își propune să identifice, să susțină și să dezvolte modele autentice de urmat: oameni care prin munca lor susțin comunitatea, sate care doresc să își păstreze identitatea și orașe care luptă cu griul și dezvoltă zone de culoare. Numitorul comun — inovația și tradiția”, a declarat Marius Văcăroiu, CEO Policolor, în conferința de lansare a ediției 2016 a campaniei naționale “Culorile României”, desfășurată marți la Muzeul Satului.

Potrivit acestuia, investiția Policolor în cele 13 proiecte din 2016 este estimată la peste 120.000 de euro și constă în furnizarea a circa 12 tone de vopsea, lac, grund, baiț pentru renovarea și punerea în valoare a obiectivelor stabilite și cheltuieli cu premii pentru artiștii care au câștigat concursurile de creație.

Cele două concursuri de creație, derulate până la sfârșitul lunii aprilie 2016 de către Policolor, s-au adresat studenților, masteranzilor și tinerilor artiști de la facultățile de profil din țară. În doar trei săptămâni de concurs s-au înscris 380 de participanți, au fost depuse 90 de lucrări, iar cele cinci proiecte câștigătoare vor fi “aplicate” pe patru vapoare de la Constanța și pe o locomotivă electrică din parcul CFR Călători. Conform graficului agreat, lucrările la vapoare se vor finaliza la începutul lunii iunie, iar Locomotiva “Pasărea Măiastră” va intra în circulație din 12 iunie.

CITEȘTE ȘI  Complex pentru mai multe muzee bucureștene, soluția Ministerului Culturii

Până în prezent, 450 de voluntari și-au anunțat implicarea în acțiunile din acest an.

Conform Cameliei Dragomirescu, director de marketing Policolor, la finalul lunii iunie pe pagina de Facebook a campaniei va fi lansat un nou concurs, cu 51 de premii, constând în vopsea necesară pentru reamenajarea a 51 de locuințe.

Managerul Muzeului Satului, Paula Popoiu, a salutat, în conferința de presă, colaborarea cu Policolor, grație căruia “a fost colorat Salonul de dans din partea nouă a muzeului”.

O direcție importantă a proiectului “Culorile României” este aceea de a implica în comunitate pictori, fotografi, meșteri populari, arhitecți, designeri, etnologi, profesori și cadre universitare, personalități a căror întreagă viață este dedicată culorilor și autenticului românesc.

Între partenerii proiectului se numără Primăria Constanța, CFR Călători, Muzeul de Artă Constanța, Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”, Universitatea Națională de Artă București — UNARTE, Universitatea Ovidius, Universitatea de Arte și Design Timișoara.

Potrivit Policolor, proiectul “Culorile României” continuă programul de acțiuni de responsabilitate socială pe care compania îl derulează de anul trecut, momentul aniversării a 50 de ani de experiență în producția de lacuri și vopsele.

e-Cultura.info/ Autor: Daniel Popescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest
                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer