fbpx

                                                               pictogramae

Proiectul cultural “Comori ascunse la Biblioteca Română din Freiburg”

Proiectul cultural "Comori ascunse la Biblioteca româna din Freiburg"

Proiectul cultural “Comori ascunse la Biblioteca româna din Freiburg”

Proiectul cultural ”Comori ascunse la Biblioteca Română din Freiburg”, desfășurat între 10 și 15 octombrie în acest oraș german, a pus în evidență comorile unei biblioteci românești care s-a născut în Germania la începutul anilor ’50.

Mihaela Toader, expert în memoria exilului românesc, a precizat că emoțiile au fost peste limita normală și a existat ocazia de a fi ‘martor ocular la o istorie înfăptuită și o istorie refăcută și așezată în locul său meritoriu’, se menționează într-un comunicat de presă al MAE.

‘Biblioteca Română din Freiburg este o comoară prin însăși stăruința ei în fața vicisitudinilor de tot felul. Oamenii de aici au rezistat și astăzi încă se mai țin conferințe și biblioteca începe să fie cunoscută’, a adăugat Mihaela Toader.

Instituția a fost înființată la inițiativa lui Virgil Mihăilescu și a unui grup de refugiați. La început, biblioteca avea următoarele colecții: 178 de volume și broșuri diverse, 16 numere din publicații periodice străine și 12 manuscrise (lucrări de doctorat). Astăzi biblioteca cuprinde peste 70.000 de volume.

Proiectul ‘Comori ascunse la Biblioteca Română din Freiburg’ își propune să evidențieze aportul Bibliotecii Române din Freiburg la continuitatea spațiului cultural românesc în Occident și să atragă atenția publicului asupra importanței exilului, diasporei și căilor europenizării societății românești actuale, potrivit aceluiași comunicat.

Coordonatorul proiectului este dr. Mihaela Toader, expert în memoria exilului românesc, împreună cu George Ștefan Năzăreanu, responsabilul de grafică, și Filimon Dumitru Alexandru, responsabilul de Comunicare și PR.

Beneficiarul acestui proiect este Institutul Român/Biblioteca Română din Freiburg, Germania. Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerul Afacerilor Externe — Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.

e-Cultura.info/Autor: Pepa Sița

Ţi-a plăcut articolul? dă un share. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest