fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Proiectul “România remarcabilă” stimularea culturii și patrimoniului

Proiectul

Proiectul “România remarcabilă”

Centrul Cultural Clujean a lansat, proiectul “România remarcabilă”, care îşi propune să contribuie la dezvoltarea locală prin stimularea culturii şi prin valorificarea patrimoniului.

Reprezentantul Centrului Cultural Clujean, Alina Zlati, a declarat că România este plină de resurse de patrimoniu nevalorificate.

“Ideea e că ţara noastră e împânzită de resurse pe linia de patrimoniu, dar e un strat foarte gros de praf pe el. Ele nu fac parte din identitatea locului, motiv pentru care satele în sine nu fac un efort în a promova vestigiile trecutului. Ideea este ca prin valorificarea patrimoniului, prin stimularea culturii, să dezvoltăm de o manieră sustenabilă localităţile acestea din România”, a spus Alina Zlati, manager de proiect.

Proiectul “România Remarcabilă” îşi propune ca până în 2021 să cuprindă 40 de membri, comune, care reprezintă 1% din România, iar ulterior ar urma să fie integrat ca proiect naţional, preluat de Ministerul Turismului. În prezent, în etapa pilot sunt 12 sate şi comune membre, şase din Cluj, şase din zona Transilvaniei.

“Proiectul România Remarcabilă reprezintă o reţea de sate şi comune, menită să contribuie la dezvoltarea locală prin stimularea culturii şi valorificarea patrimoniului membrilor ei. Proiectul va dezvolta concepte de brand şi label cultural şi turistic, va oferi consultanţă, expertiză şi ajutor atât în atragerea de fonduri, cât şi în strategii de acţiune, metode şi instrumente. România Remarcabilă îşi propune să creeze cadrul care facilitează legături între localităţi şi organizaţii din România cu cele cu profil similar din Franţa”, se arată într-o informare a organizatorilor.

“România Remarcabilă” este un proiect al Centrului Cultural Clujean, în parteneriat cu Sites et Cités Remarquables din Franţa şi cu Consiliul Judeţean Cluj.

e-Cultura.info / Aautor: Marius Septimiu Avram.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest