fbpx

                                                                             pictogramae

Promenada Operei

Promenada Operei va include, în premieră, lucrări coregrafice moderne și clasice, informează un comunicat al organizatorilor, Opera Națională București.

Devenit deja o tradiție a instituției, evenimentul, care atrage anual mii de oameni, se va desfășura pe esplanada Operei, iar intrarea va fi liberă.

Spre deosebire de edițiile trecute, evenimentul din acest an va include, pe lângă titluri celebre de operă, și lucrări coregrafice cunoscute, atât din repertoriul clasic, cât și din cel contemporan. Cea de-a VIII-a ediție a Promenadei Operei se va constitui, la fel ca anul trecut, ca avanpremieră a viitoarei stagiuni, prilejuind dezvăluirea principalelor titluri, evenimente speciale și activități culturale conexe.

Printre premierele stagiunii 2014-2015, din care au fost incluse fragmente în programul artistic al concertului, se numără operele verdiene “La Traviata” în regia lui Paul Curran și “Falstaff” în viziunea regizorală a celebrului Graham Vick, “Manon Lescaut” de Giacomo Puccini, în regia lui Jonathan Kent.

În seara zilei de 30 august iubitorii dansului se vor bucura de momente coregrafice ale noilor producții de balet precum “La fille mal gardee” de Ferdinand Herold și John Lanchbery, în coregrafia lui Sir Frederick Ashton și “Giselle” de Adolphe Adam, în coregrafia lui Ethan Stiefel și Johan Kobborg.

La Promenada Operei 2014 vor participa unele dintre cele mai îndrăgite voci ale primei scene lirice a țării, precum și invitați din România și din străinătate, inclusiv laureați ai celei de-a doua ediții a Concursului Internațional “Le Grand Prix de l’Opera”, organizată de ONB, în acompaniamentul Orchestrei și al Corului instituției. Conducerea muzicală îi aparține dirijorului Cristian Sandu.

Anul trecut, aproximativ 10.000 de spectatori de toate vârstele s-au bucurat de cea de-a VII-a ediție a Promenadei Operei. Manifestarea a adunat atât spectatori fideli ai genului liric, prezenți la majoritatea spectacolelor instituției, cât și oameni aflați la primele lor întâlniri cu evenimente ale Operei Naționale București.

e-Cultura.info/autor: Oana Ghiță.

 
Dacă îţi place acest articol dă un like.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest
                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer