Propuneri pentru Programul Național de Restaurare a Monumentelor Istorice

Propuneri pentru Programul Național de Restaurare a Monumentelor Istorice

Institutul Naţional al Patrimoniului

Institutul Naţional al Patrimoniului

Institutul Naţional al Patrimoniului (INP) anunţă deschiderea sesiunii 2016 de evaluare a solicitărilor privind includerea unor noi obiective în Programul Naţional de Restaurare a Monumentelor Istorice (PNR).

Programul Naţional de Restaurare a Monumentelor Istorice (PNR) este principalul instrument de finanţare, din fonduri alocate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Culturii, a monumentelor istorice aflate în proprietatea statului, a unităţilor administrativ-teritoriale şi a cultelor religioase.

Anual se finanţează prin PNR proiectarea, execuţia, dirigentarea şi asistenţa tehnică de specialitate necesare pentru realizarea lucrărilor de protejare, conservare, restaurare şi punere în valoare a monumentelor istorice incluse în program.

În cursul anului 2016 au fost alocate, la propunerea INP, fonduri pentru proiectare şi pentru executare de lucrări la obiective aflate deja în PNR. S-a asigurat finanţarea la nivelul maxim posibil, în funcţie de planificarea şi eşalonarea lucrărilor, dar şi de capacitatea de execuţie a tuturor şantierelor deschise care nu au avut probleme în derulare. S-a asigurat, de asemenea, finanţarea necesară pentru proiectare la obiectivele fără documentaţie tehnico-economică şi pentru actualizarea documentaţiilor tehnico-economice în cazurile în care aceasta a fost necesară.

‘Fondurile au fost alocate în trei etape, astfel: PNR 2016 – I, aprobat de Ministrul Culturii în data de 15.03.2016, cuprinde alocări pentru toate şantierele în curs, care la data stabilirii bugetului pentru PNR nu aveau probleme în derulare – probleme tehnice, blocaje administrative, litigii. PNR 2016 – II, aprobat de Ministrul Culturii în data de 10.06.2016, cuprinde alocări pentru proiectare şi execuţie la obiective existente în PNR, care necesită achiziţie publică. PNR 2016 – III, aprobat de Ministrul Culturii în data de 19.09.2016, cuprinde realocări pentru şantierele în curs, în funcţie de capacitatea de realizare a lucrărilor în fiecare caz în parte şi alocări pentru proiectare sau actualizare de proiecte pentru monumente aflate în PNR.’se arată in cominicatul INP.

CITEȘTE ȘI  Managerul Muzeului Naţional de Istorie acuză tentativa de fraudare a concursului de manager

Propunerile pentru introducerea de noi obiective în PNR pot fi transmise până la data de 21 octombrie a.c., ora 14.00.
În cazul în care documentaţiile primite nu sunt complete, se vor cere completări, care vor putea fi depuse până la data de 28 octombrie a.c., ora 14.00.

Rezultatele evaluării propunerilor de noi obiective vor fi comunicate solicitanţilor şi vor fi afişate pe site-ul INP în data de 4 octombrie a.c. Pentru contestarea evaluării, solicitanţii se pot adresa INP într-un interval de trei zile lucrătoare de la publicarea rezultatelor evaluării.

Lista finală cuprinzând rezultatul evaluării solicitărilor primite se va publica pe site-ul INP la data de 11 noiembrie a.c. Lista va fi transmisă Ministerului Culturii, pentru a fundamenta alocarea bugetară pentru PNR 2017.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus