fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Recital de poezie la 85 de ani de la naşterea poetului Nichita Stănescu

Recital de poezie la 85 de ani de la naşterea poetului Nichita Stănescu

Recital de poezie la 85 de ani de la naşterea poetului Nichita Stănescu

Actorul Eugen Ţugulea, laureat al Galei Premiilor UNITER 2015, va prezenta pe 31 martie un recital de poezie Nichita Stănescu, la 85 de ani de la naşterea poetului care a spus “Limba română este patria mea”, a anunţat, conducerea Direcţiei Judeţene pentru Cultură Bihor.

Recitalul de poezie intitulat “Îngerul cu o carte în mâini”, cu durata de 60 de minute, în regia actorului şi cu sublinieri melodice oferite de pianista Váradi Henrietta, va avea loc sâmbătă pe scena Filarmonicii de stat din Oradea, intrarea fiind liberă.

“Ceea ce este foarte important şi demn de remarcat este faptul că un actor de 87 de ani, este vorba despre Eugen Ţugulea, are curajul să abordeze lirica extrem de modernă a lui Nichita Stănescu. Va recita – desigur, nu va citi – 28 de poeme extrem de diverse, şi de dragoste, şi poeme uşor de înţeles, dar şi unele încifrate, fiind o selecţie pe care dânsul a făcut-o. Pregăteşte acest spectacol din luna noiembrie 2016, cu mare pasiune. Îl ştim pe domnul Ţugulea ca un mare recitator din Eminescu, dar iată că la 87 de ani poate să fie surprinzător”, a declarat, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură (DJC) Bihor, Lucian Silaghi, informează Agerpres.

Recitalul de poezie “Îngerul cu o carte în mâini” se va înscrie în seria manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri. Spectacolul este rezultatul parteneriatului dintre DJC Bihor şi Filarmonica de Stat Oradea.

“Ştim prea bine că Nichita a scris şi poezie patriotică de factură modernă. Lui îi aparţine afirmaţia ‘Limba română este patria mea’. Doar şi pentru această singură propoziţie putem spune că e o manifestare care poate să figureze alături de celelalte activităţi din Anul Centenarului”, a afirmat reprezentantul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Bihor.

e-Cultura.info / Autor: Eugenia Paşca.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest