Regele Mihai, Cetățean de Onoare al comunei Stremț

Regele Mihai, Cetățean de Onoare al comunei Stremț

Regele Mihai

Regele Mihai

Regele Mihai a primit titlul de Cetățean de Onoare al comunei Stremț, placheta cu titulatura în acest sens fiindu-i înmânată Principelui Radu în cadrul unei festivități organizate, miercuri, în Parcul Regal din localitatea de pe Valea Geoagiului, eveniment la care au asistat săteni și toți consilierii locali.

Festivitățile au debutat printr-un ceremonial ce a inclus ridicarea drapelului regal și intonarea imnului regal, precum și o slujbă religioasă. Principele Radu le-a spus autorităților locale despre bucuria pe care a avut-o Regele Mihai când, în august, a primit vestea că i-a fost acordat acest titlu.

“Dacă Coroana Română, în 150 de ani atât de grei, reușește să-i inspire pe cei de astăzi atât de vibrant precum o face este datorită legăturii ei cu cea mai profundă partea a societății românești — comunitatea mică. De aceea, veți găsi în toate satele și comunele României o urmă de regalitate de la una din cele cinci generații de până acum și tot așa, invers, în inima membrilor familiei regale veți găsi multe reprezentări spirituale, sentimentale ale comunităților din țară”, a afirmat Principele Radu.

El a menționat că, alături de Principesa Margareta, va reveni la Stremț pentru a planta doi copaci în Parcul Regal pentru a da “un bun exemplu despre cum trebuie cu răbdare și cu viziune reclădită natura”. De altfel, Principele Radu a apreciat că Parcul Regal, inaugurat în această vară, este făcut numai din elemente naturale: piatră, lemn, pământ, iarbă și un fel de cărămidă.

CITEȘTE ȘI  Franceza, limbă oficială a Capitalei Europene de Tineret Cluj-Napoca 2015

Totodată, Principele Radu a promis că va reveni pentru a face o donație de cărți Bibliotecii Comunale. Până atunci a donat însă o sută de volume, în numele editurii Curtea Veche, bibliotecii școlii din localitate. El a asistat și la un scurt program artistic susținut, la școală, de elevi.

Potrivit primarului Traian Ștefan Popa, hotărârea de a se conferi acest titlu de cetățean de onoare de către Consiliul Local Stremț a survenit în urma unei discuții avute cu unul dintre cei mai în vârstă localnici, Ioan Pătrânjan, de 88 de ani, fost șef al gărzii Regelui Mihai.

Principele Radu va participa, miercuri, și la o serie de evenimente organizate de Ziua Regalității la Alba Iulia, la împlinirea a 92 de ani de la încoronarea ca suverani ai României Mari a Regelui Ferdinand și Reginei Maria. Programul “Sărbătorii Încoronării” cuprinde un serviciu religios oficiat la Catedrala Reîntregirii, vernisajul expoziției “Comoara regăsită. Portretele Regale de la Alba Iulia” la Sala Unirii și un concert simfonic susținut de Filarmonica de Stat Sibiu la Casa de Cultură a Sindicatelor.

e-Cultura.info/Autor: Marinela Brumar

Ţi-a plăcut articolul? dă un share. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Ţi-a plăcut articolul? dă un share. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Ţi-a plăcut articolul? dă un share. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus