Regizorul Nagy Botond, câștigător al marelui premiu al Festivalului Național de Debut in Regie “D-Butan-T”

Câștigătorii Festivalului D-butan-T

Câștigătorii Festivalului D-butan-T

Teatrul “Andrei Mureșanu” din Sfîntu-Gheorghe a organizat în perioada 30 octombrie – 4 noiembrie, a-2-a ediție a Festivalului Național de Debut in Regie” D-BUTAN-T“.

Festivalul s-a axat anul acesta pe promovarea regizorilor debutanti, respectiv absolvenților facultăților de profil din țară sau masteranzilor care au absolvit după anul 2015 inclusiv.

Juriu acestei ediții a fost format din: regizor Erwin Simsensohn, regizorul Vlad Massaci, Ioana Păun, directorul Teatrului Clasic din Arad Bogdan Costea, directorul Teatrului “Maria Filotti” din Brăila Lucian Sabados.

Premiul trei a revenit regizorului și actorului Sebastian Marina pentru spectacolu “7”, producțíe a teatrului “Andrei Mureșanu”.“Faptul ca niște oameni apreciază munca noastră nu poate decât să ne onoreaze, s-a confirmat încă o dată valoarea spectacolului. Felicit pe actori care fac niște roluri excelente. Am confirmarea ca spectacolul nu este unul prost, având în vedere ca am lucrat și la dramatizarea lui.” a declarat Sebastian Marina la ieșirea de la festivitatea de premiere.

Premiul al doilea a revenit regizoarei Adina Lazăr pentru spectacolul “Pena”, producție a Createactenjoy din Cluj-Napoca.

Marele premiu constând într-o colaborare cu teatrul “Andrei Muresanu” pentru punerea în scena a unui spectacol a fost adjudecat de regizorul Nagy Botond, pentru spectacolul “Oneghin”, producție a Teatrului “Figura” din Gheorgheni.

“Este a doua oară când colaborez cu teatrul din Gheorgheni, am avut onoarea și norocul de a întâlni oameni minunați cu care am putut duce la bun sfârșit acest spectacol. Mă bucur foarte mult de acest premiu, abia aștep să ne apucam de lucru pentru punere în scenă a viitoarei producții. Festivalul acesta îmi este foarte drag și îi doresc sa creasă de la an la an.” a mărturisit regizorul.

D-Butan-T este un produs cultural conceput să funcţioneze ca un motor de căutare a artiştilor aflaţi la început de drum.

Festivalul National de Debut in Regie “DebutanT”, este organizat de Teatrul “Andrei Muresanu” din Sfantu Gheorghe și finanțat prin programul AFCN cu suma de 60 de mii lei, de Consiliul Judetean Covasna cu 6.000 lei, DJST cu suma de 6 mii lei.

Festivalul D-BUTAN-T este un produs cultural conceput să funcţioneze ca un „motor de căutare” a artiştilor aflaţi la început de drum, dar şi „motorul” unei strategii culturale „împotriva anchilozării”, prin deschiderea unui spaţiu de întâlnire şi confruntare între cei mai talentaţi tineri artişti – actori, regizori, scenografi, coregrafi, dramaturgi, compozitori de muzică de teatru.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer