fbpx

                                                                             pictogramae

Reuniunea Eurimages a Consiliului Europei are loc la Bucureşti

Reuniune Eurimages a Consiliului Europei

Reuniune Eurimages a Consiliului Europei

Vineri se încheie la Bucureşti cea de a 154 a reuniune Eurimages, fond care a acordat 17 milioane de euro producătorilor români în 21 de ani, dintre temele puse în discuţie detaşându-se nevoia de a urmări relaţia producător-regizor din perspectiva egalităţii de şanse.

Manifestările au fost deschise marţi, la Institutul francez din Bucureşti prin Conferinţa privind egalitatea de genuri. Au participat Anca Mitran, director general Centrul Naţional al Cinematografiei, Irina Petrescu director Institutul Francez din Bucureşti şi Catherine Trautmann preşedinte Eurimages.

Evenimentul inaugural s-a încheiat cu proiecţia filmului ”Lemonade” în regia Ioanei Uricaru. Începând cu 2012, Eurimages a luat în considerare problema egalităţii de gen în industria cinematografică.

Ada Solomon (producător, Hi Film), Anca Damian (regizor şi producător, Aparte Film), Ana Drăghici (Director de Imagine), Daniel Mitulescu (producător, Strada film) şi Tudor Giurgiu (regizor, producător şi fondator al Festivalului Internaţional de Film Transilvania) au abordat relaţia producător regizor din perspectiva egalităţii de şanse, precum şi a stereotipurilor de gen, după ce Centrul Naţional al Cinematografiei a prezentat câteva date statistice pentru perioada 2007-2017.

”În cei 21 de ani de când este Romania membră, au beneficiat de sprijin Eurimages 43 de filme majoritar româneşti şi 33 de coproducţii minoritar româneşti, totalul fondurilor acordate producătorilor români ajungând la 17 milioane de euro. În timpul reuniunii de la Bucureşti au fost evaluate 47 de proiecte de film din care 3 proiecte româneşti”, a spus Anca Mitran

În cadrul celei de-a 148-a Reuniunii Comitetului Director din Skopje (Macedonia de Nord) din 20 octombrie 2017, organismul şi-a reînnoit angajamentul în ceea ce priveşte egalitatea de gen prin adoptarea unei strategii pentru egalitatea de gen în industria cinematografică europeană 2018-2020.

CITEȘTE ȘI  Peste 50 de evenimente la Gala Absolvenților UNATC 2019

Eurimages este un fond cultural al Consiliului Europei fondat în 1989 din care fac parte 38 de state din Europa, România fiind membră Eurimages din anul 1998. Anual există 4 sesiuni de finanţări, care încurajează coproducţiile de toate genurile lung metraje, animaţie şi documentare din fondul anual de 25 milioane Euro provenit din contribuţiile statelor membre.

e-Cultura.info


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer