fbpx

                                                               pictogramae

Romanciera Leila Slimani, autoarea francofonă cea mai citită a anului 2016

Romanciera Leila Slimani

Romanciera Leila Slimani

Romanciera franco-marocană Leila Slimani, câștigătoare a Premiului Goncourt pentru romanul “Chanson douce” (Gallimard), este autoarea franceză cea mai citită a anului 2016, potrivit palmaresului anual Express-RTL, dat publicității marți și citat de AFP.

Romanul, o poveste terifiantă despre pruncucidere și mizerie socială, care va fi adaptat în curând pentru cinema, este urmat în clasamentul celor mai citite cărți francofone de “Petit pays” de Gaël Faye (locul 2) și “La fille de Brooklyn” de Guillaume Musso (locul 3).

La categoria “Eseuri și documente”, “Trois amis en quęte de sagesse”, de Christophe André, Jollien Alexandre și Matthieu Ricard, a avut cel mai mare număr de cititori anul trecut (locul al 4-lea în clasamentul general).

În urma acestei cărți semnate de un călugăr, un filozof și un psihiatru s-a situat “Un président ne devrait pas dire ça…”, semnată de jurnaliștii Gerard Davet și Fabrice Lhomme și consacrată celor cinci ani de discuții private cu președintele Francois Hollande (a 8-a cea mai citită carte a anului).

Lista, care include 32 de titluri, cuprinde câțiva obișnuiți ai clasamentului cum ar fi scriitoarea belgiană Amélie Nothomb ( pe locul 32) pentru “Riquet a la houppe” sau academicianul Jean Ormesson, prezent în acest top de două ori (pe locul al 12-lea, respectiv al 15-lea în topul celor mai citiți autori) pentru romanele “Guide des égarés” și “Je dirai malgré tout que cette vie fut belle”.

În top regăsim și mai multe figuri politice, cum ar fi fostul președinte Nicolas Sarkozy, pe locul al 20-lea în clasament, cu romanul “La France pour la vie”, fosta titulară a justiției Christiane Taubira (locul al 9-lea) cu “Murmures a la jeunesse”, și Jean-Luc Mélenchon (locul 25), tribun al stângii radicale și singurul candidat la prezidențialele franceze prezent în clasament, cu “L’avenir en commun”.

e-Cultura.info / Autor: Ana Bîgu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest