fbpx

                                                                                                                    pictogramae

România beneficiază de sprijinul Franței în colaborarea la nivel cultural

Patriarhul Daniel a afirmat în cadrul unei întâlniri cu ambasadorul Franței la București, Francois Saint-Paul, că România beneficiază de experiența și sprijinul constant din partea Franței în continuarea, aprofundarea și lărgirea cooperării la nivel cultural și al experienței instituționale, inclusiv între școlile teologice din cele două țări.

Potrivit unui comunicat de presă, patriarhul care l-a primit luni în vizită de prezentare pe ambasadorul Franței la București, a subliniat importanța formării academice teoretice, având însă și aplicabilitate practică, în contextul provocărilor societății contemporane.

Francois Saint-Paul a menționat că în timpul celor două luni de când se află în misiune diplomatică în România a călătorit în mai multe regiuni din țară și a remarcat rolul important pe care Biserica Ortodoxă Română îl are în societatea românească. El a apreciat că Ortodoxia românească are un rol important și în afirmarea valorilor spirituale în Uniunea Europeană, românii ortodocși fiind cel mai mare grup ortodox din statele membre ale Uniunii.

“Francois Saint-Paul a subliniat necesitatea unor politici publice coerente în România, mai ales în domeniile administrației publice, educației și sănătății, cu scopul diminuării efectelor sărăciei, declinului demografic și migrației competențelor, mai ales a tinerilor, fenomene cu impact negativ asupra viitorului societății românești”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, patriarhul Daniel a subliniat vocația europeană a românilor și faptul că țara noastră are cea mai mare diasporă ortodoxă dintre statele membre ale Uniunii Europene.

“Această realitate determină Biserica Ortodoxă Română la dialog responsabil și conlucrare eficientă cu instituțiile civile și bisericești din statele membre ale Uniunii Europene, pentru o mai bună integrare socială și afirmare a identității spirituale a românilor”, se menționează în comunicat.

Patriarhul a subliniat rolul important al Reprezentanței Patriarhiei Române pe lângă instituțiile europene și contribuția Centrului de presă Basilica al Patriarhiei Române în promovarea valorilor românești în context european.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest