fbpx

                                                               pictogramae

România participă la Festivalul Internațional al Cărții de la Budapesta

Festivalul internațional al cărții de la Budapesta

OFestivalul internațional al cărții de la Budapesta

Horia Ursu, Ioan Es. Pop, Mihok Tamas, Dan Lungu, Julia Vallasek și Agnes Kali sunt invitați din partea României la ediția a 24-a a Festivalului internațional al cărții de la Budapesta, unde țara noastră are un stand național, informează un comunicat al Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Romanul “Asediul Vienei”, de Horia Ursu, distins cu Premiul pentru proză al Uniunii scriitorilor din România și cu premiul “Ion Creangă” al Academiei Române, va fi lansat în ediție maghiară sâmbătă, la standul României, în prezența autorului și a traducătorului.

Ioan Es. Pop, unul dintre cei mai apreciați poeți români contemporani, va susține un dialog cu criticul literar Farkas Jeno și cu poetul și traducătorul Balazs F. Attila despre poezia contemporană și va lectura poeme din cel mai recent volum al său, “Arta fricii”. Discuția va fi moderată de Lajos Nagy.

Un alt eveniment care va avea loc la standul României este prezentarea a două antologii de poezie. Este vorba despre “Generația Mileniului — poezie contemporană românească”, întocmită și tradusă în limba maghiară de tânărul poet orădean Mihok Tamas și “Liniște, pace perversiuni, heppiend. Tineri poeți maghiari din Transilvania”, în prezența poetei clujene Agnes Kali, ale cărei poeme au fost selectate în antologie.

Pe toată durata Festivalului, care a început pe 20 și se încheie pe 23 aprilie, la standul național vor fi expuse cărțile care au câștigat concursul “Cele mai frumoase cărți din România“. De asemenea, standul României va găzdui evenimente organizate de Institutul Cultural Român și de Universitatea de Vest din Timișoara.

e-Cultura.info / Autor: Florin Ștefan


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest