România participă la Târgul de Carte de la Istanbul

Târgul de Carte de la Istanbul

Târgul de Carte de la Istanbul

România va fi țară invitată de onoare, în perioada 7 – 10 noiembrie, la cea de-a 34-a ediție a Târgului Internațional de Carte de la Istanbul.

Potrivit unui comunicat al ICR Istanbul, în calitate de țară invitată de onoare a ediției din acest an, România oferă publicului local și internațional un program variat desfășurat pe durata a patru zile care include nume de rezonanță din literatura română contemporană printre care se numără: Matei Vișniec, Dumitru Țepeneag, Mircea Dinescu, Dan Lungu, Octavian Soviany, Carmen Mușat, Daniel Cristea-Enache, Florin Bican, Doina Ruști.

Ministerul Culturii a informat că evenimentele la care iau parte 14 scriitori contemporani importanți vor fi moderate de criticii literari Daniel Cristea-Enache și Carmen Mușat, iar recitalul din deschiderea târgului va fi susținut de Marius Mihalache Band. Mâncărurile tradiționale de la recepția standului României vor fi pregătite de poetul Mircea Dinescu, maestru bucătar recunoscut.

Sloganul României la Târgul de la Istanbul este “Vă datorăm câteva cuvinte”, motivul alegerii acestuia reprezentându-l numărul ridicat de cuvinte de origine turcă regăsite în vocabularul limbii române.

Obiectivul principal al programului de evenimente pregătit de țara invitată de onoare este crearea unei legături puternice între literatura, cultura, autorii contemporani și editorii celor două țări, mai informează ICR Istanbul.

e-Cultura.info/Autor: Daniel Popescu

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.