Romanul "Ordinea", de Alexandru Ecovoiu, va fi publicat în Spania

Romanul “Ordinea”, de Alexandru Ecovoiu, va fi publicat în Spania

Romanul “Ordinea” al lui Alexandru Ecovoiu urmează să apară anul acesta în Spania, la Editura Del Subsuelo, în traducerea lui Joaquín Garrigós. Lansarea traducerii spaniole va avea loc în cadrul Târgului de carte LIBER de la Madrid, din primăvara acestui an, anunță luni editura Polirom.

Cu o prefață semnată de Ion Simuț, “Ordinea” este povestea-parabolă a unui personaj mesianic care descoperă că înainte de cuvânt a fost ordinea, iar întâmplarea este pe punctul de a schimba destinul unei societății. Romanul lui Alexandru Ecovoiu, extrem de incitant, urmărește destinul lui Filip, un tânăr a cărui obsesie pentru ordine, transformată într-un surprinzător mijloc de a obține putere, va duce la construirea unei uriașe dezordini, cu efecte dintre cele mai neașteptate, arată editura românească.

Alexandru Ecovoiu (n. 1943) a debutat în anii ’80, însă a intrat cu adevărat în atenția publicului și a criticii literare în 1995, odată cu apariția romanului “Saludos” (Premiul Uniunii Scriitorilor din România, 1996; nominalizat la Premiul LiterArt XXI, SUA, 1997; Premiul revistei Observator, München, 1998), tradus ulterior în limbile germană, franceză, spaniolă și sârbă. Confirmarea talentului sau a venit în anul 1997, când a fost publicat romanul “Stațiunea” (Premiul Academiei Române).

CITEȘTE ȘI  Volumul biografic al regizorului Elisabeta Bostan, lansată la festivalul de film "Toamnă la Voroneț"

În 2001 publică volumul “Cei trei copii-Mozart” (nominalizat la Premiul ASPRO), tradus în limbile spaniolă și germană, iar în 2002, romanul “Sigma” (Premiul Asociației Scriitorilor din București). La Polirom a mai apărut și “După Sodoma” în 2012 (Premiul “Cel mai bun scriitor al anului 2012″, acordat de USR și premiul “Cartea Anului”, categoria proză, acordat de Filiala București a USR).

SURSA:  AGERPRES

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus