fbpx

“Ruta culturală a bisericilor de lemn din Bucovina” a fost certificată

Ruta culturală a bisericilor de lemn din Bucovina

Ruta culturală a bisericilor de lemn din Bucovina

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, că a fost recunoscută şi certificată a cincea rută culturală respectiv “Ruta culturală a bisericilor de lemn din Bucovina”, ce face parte din ”Ruta culturală naţională a bisericilor de lemn din România”, alături de cele din Bihor, Cluj, Satu Mare şi Maramures.

Bisericile de lemn se alătură bisericilor pictate, monumente inestimabile UNESCO, ce reprezintă o atracţie deosebită pentru turiştii care vor să viziteze judeţul Suceava.

“Astfel, Bucovina continuă să fie tot mai atractivă, numărul mare de turişti din ultima perioadă fiind un indiciu clar că judeţul Suceava este un judeţ sigur”, a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava consideră că ruta bisericilor de lemn din Bucovina va contribui la promovarea valorilor culturale şi spirituale ale civilizaţiei lemnului în această regiune, prelucrarea lemnului fiind principala ocupaţie a locuitorilor din zona de munte a judeţului, care are cea mai mare suprafaţă împădurită din ţară.

Cele aproximativ o sută de biserici de lemn din Bucovina, dintre care 29 incluse în Lista monumentelor istorice, adevărate opere de artă ale meşterilor populari, de cele mai multe ori anonimi, vorbesc nu doar despre trăinicia lemnului, despre iscusinţa meşterilor lemnari, ci şi despre credinţa înaintaşilor noştri.

e-Cultura.info / Autor: Silvia Marcu.

 

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie prietenilor

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2021 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.