fbpx

                                                                             pictogramae

S-a deschis Salonul Internațional de Artă Fotografică al României

Salonul Internațional de Artă Fotografică al României

Salonul Internațional de Artă Fotografică al României

Salonul Internațional de Artă Fotografică al României, ajuns la cea de-a XX-a ediție, a fost deschis marți, la Muzeul Municipiului București, acesta putând fi vizitat până pe 20 martie, de miercuri până duminică, între orele 10,00 – 18,00

La actuala ediție organizatorii au primit 1.960 de lucrări de la 240 de fotografi din 39 de țări. Juriul internațional — alcătuit din fotografi profesioniști de mare prestigiu precum Virgilio Bardossi (Italia), Daniel Bădescu (România) și Balasi Csaba (România) — a acceptat 400 de fotografii și a acordat 38 de medalii și mențiuni ale Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP) și ale Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR).

De asemenea, la actuala ediție a SIAF au fost acceptate și lucrările a 53 de artiști fotografi români, cele mai bune rezultate fiind obținute de Nagy Lajos, medalie de aur FIAP pentru “Running with the wind”, Alexandra Fira, medalie de aur AAFR pentru “Autumn in my soul”, Ștefan Chirobocea, mențiune FIAP pentru “Pastel de toamnă”, și Bathory Zsigmond, tot o mențiune FIAP pentru “Warm rocks”.

”Salonul Internațional de Artă Fotografică al României, ajuns la cea de-a XX-a ediție, este cel mai important eveniment fotografic al României până și prin prisma faptului că are o vechime de cel puțin 50 de ani. După ’90 a mai avut o ediție la Brașov, după care Salonul a fost abandonat și practic fotografia românească a dispărut după harta internațională. Am reluat acest Salon cu sprijinul câtorva colegi și în special cu ajutorul Muzeului Municipiului București, care a fost o gazdă extraordinară și ne-a primit și bucuria mare a fost și că am primit foarte multe fotografii de la fotografi importanți din lume, așa că nivelul Salonului este foarte ridicat și cred că el este și o ocazie bună pentru fotografii români de a vedea cam care sunt tendințele, care este stadiul fotografiei la ora actuală”, a declarat, președintele Asociației Artiștilor Fotografi din România, Eugen Negrea citat de Agerpres.

Apreciat drept cel mai important eveniment al artei fotografice românești, având o tradiție ce se întinde pe mai bine de o jumătate de secol, Salonul României a reunit, de fiecare dată, operele celor mai importanți fotografi din întreaga lume.

În cadrul vernisajului vor fi proiectate toate imaginile acceptate, iar cele premiate au fost printate și vor fi expuse în cadrul unei expoziții ce va fi itinerată prin mai multe orașe din țară.

Cu ocazia vernisajului, fotografii Nagy Lajos și Alexandra Fira au primit medaliile de aur pentru lucrările lor.

“Medalia de aur a Asociației Artiștilor Fotografi i-a revenit unei tinere doamne, Alexandra Fira, cu fotografia ‘Autumn in my soul’. O mențiune a Federației Internaționale de Artă Fotografică, pentru o lucrare foarte frumoasă care se numește ‘Pastel de toamnă’, i-a fost acordată lui Ștefan Chirobocea”, a spus Eugen Negrea.

La Secțiunea alb-negru, câștigător, cu fotografia “Running with the wind”, a fost desemnat Nagy Lajos, “cel mai titrat fotograf din România”, a adăugat Eugen Negrea.

Medalia de aur a Federației Internaționale de Artă Fotografică a revenit unui fotograf din Ungaria, Kerekes Istvan, iar medalia de argint i-a fost acordată lui Nicolae Sotir, un artist fotograf român care locuiește în Germania.

De asemenea, au mai fost acordate medalii ale Asociației Artiștilor Fotografi unor artiști din Turcia, Germania și Marea Britanie.

În cadrul vernisajului, au fost proiectate toate imaginile acceptate, iar cele premiate au fost printate și vor fi expuse în cadrul unei expoziții ce va fi itinerată prin mai multe orașe din țară.

Cea de-a 20-a ediție a Salonului Internațional de Artă Fotografică al României (SIAF) se desfășoară sub genericul “Ziua Artei Fotografice din România”.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer