fbpx

                                                                                                                    pictogramae

S-a lansat platforma bucurestiulmeudrag.ro

Centrul Memorie Vizuala

Centrul Memorie Vizuala

Asociația “Bucureștiul meu drag” a lansat, la Muzeul Municipiului, platforma www.bucurestiulmeudrag.ro, inițiativă menită să creeze premisele construcției unei baze de date complexe și diversificate de imagini surprinse de fotografi profesioniști sau amatori, care vor să contribuie la crearea memoriei vizuale a Capitalei.

Realizată în cadrul proiectului Centrul de Memorie Vizuală a Bucureștiului, platforma își propune să devină o resursă de imagini și de istorie a Capitalei de ieri și de azi, disponibilă gratuit tuturor celor care vor să încarce fotografii și celor care vor doar să le vizualizeze și să se documenteze.

Potrivit inițiatorilor, încărcarea fotografiilor se realizează cu înregistrarea coordonatelor GPS ale locației, însoțită de o scurtă descriere și detalii despre conținutul imaginilor, ulterior ele putând fi descoperite de oricine prin intermediul unui motor de căutare avansat (criterii: an, stradă, obiective, poziție pe harta, cuvinte cheie etc).

Cu acest prilej a fost vernisată expoziția “Trecut-au anii”, care prezintă fotografii ale Capitalei din anii ’20, ’60, ’70, 2000.

“Aceste perechi de fotografii arată evoluția sau involuția orașului în anumite zone. E un album pe care îl lăsăm generațiilor viitoare”, a declarat președintele asociației “Bucureștiul meu drag”, Andrei Bîrsan.

CITEȘTE ȘI  Ministrul Culturii propune premierului înfiinţarea unui muzeu în Vila Florica

El a precizat că evenimentul va fi urmat, pe 21 septembrie, la ARCUB, de lansarea albumului de fotografii “București ești fotogenic”, iar pe 28 septembrie, la Muzeul Municipiului, va fi prezentat unu nou album foto intitulat “Anii ’80”. De asemenea, în octombrie vor fi organizate conferințele “Fotografia anilor 1980” și “Fotografierea orașului în zilele noastre”, dedicată elevilor de liceu.

Centrul de Memorie Vizuală este un proiect cultural finanțat de către ARCUB în cadrul Programului cultural București — Orașul in-vizibil 2016.

Asociația “Bucureștiul meu drag” își propune încă din 2007 să imortalizeze povestea vizuală a orașului pentru a o duce mai departe, prin organizarea a peste 300 de acțiuni și evenimente foto și atragerea a peste 1.000 de colaboratori și parteneri pentru proiectele dedicate Capitalei.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest