Sala Mare a Teatrului Excelsior poartă numele marelui actor Ion Lucian

Sala Mare

Sala Mare “Ion Lucian” a Teatrului Excelsior

Sala Mare a Teatrului Excelsior a fost numită oficial “Ion Lucian”,la eveniment fiind premiaţi peste 30 de susţinători ai instituţiei de cultură.

“După cinci ani de la dispariţia domniei sale, am reuşit să dăm numele sălii ‘Ion Lucian'”, a afirmat directorul şi a adăugat că gestul este “ca un omagiu adus maestrului, un omagiu binemeritat”.

Directorul teatrului, Adrian Găzdaru, a amintit, înaintea dezvelirii numelui Sălii Mari, că în 1990 “a luat fiinţă teatrul unui vis, visul maestrului Ion Lucian”. Fondatorul Excelsior a dorit ca teatrul să fie “liant între generaţii, care să se adreseze copiilor şi adolescenţilor deopotrivă”, a spus Găzdaru.

Directorul teatrului le-a oferit susţinătorilor instituţiei pe care o conduce diplome “de excelenţă pentru sprijinirea şi promovarea activităţii Teatrului Excelsior de la înfiinţarea sa şi până astăzi”.

“Alături de domnia sa au fost foarte mulţi oameni, alături de Teatrul Excelsior, din 1990 şi până astăzi, au fost foarte mulţi prieteni. (…) Noi ne-am gândit ca în această zi să oferim diplome şi efigii acestor oameni care au fost alături de maestrul Ion Lucian şi de Teatrul Excelsior”, a spus el.

Cei ce au primit diplome de excelenţă şi câte o efigie pe care este desenat profilul actorului Ion Lucian sunt muzicianul Nicu Alifantis, conducerea Teatrului “Ion Creangă” şi coregraful Ioan Tugearu.

Un moment emoţionant a fost când, în timpul galei, a fost prezentată o înregistrare cu vocea lui Ion Lucian care se adresa tinerilor spectatori, la inaugurarea Sălii Mari, în trecut.

“După cum aţi observat, nu m-am adresat vouă cu ‘bine aţi venit’, dragi copii, pentru că voi, din moment ce aţi intrat în această sală, nu mai sunteţi copii, sunteţi spectatori”, spune Ion Lucian în înregistrare. El îi avertiza pe tinerii spectatori că “în asemenea sală trebuie să te porţi ca un om civilizat”.

Cu umor, acesta le-a spus, atunci, copiilor care este secretul din spatele unui adevărat spectator: “Ca să fiţi pe deplin spectatori, trebuie să îndepliniţi şi alte obligaţii – ştiţi să râdeţi?”.

Momentul oficial s-a încheiat cu spectacolul “Cocoşelul neascultător”, creat de Ion Lucian, unul dintre cele mai longevive titluri de la Excelsior.

e-Cultura.info / Autor: Oana Ghiţă.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer