fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Salonul Internațional de Artă Naivă de la Oradea

Salonul Internațional de Artă Naivă

Salonul Internațional de Artă Naivă

50 de artişti naivi din 13 ţări participă, prin aproximativ 100 de lucrări, participă la prima ediţie a Salonului de artă naivă organizat la Oradea, la Muzeul Ţării Crişurilor (MTC) şi dedicat de organizatori Centenarului Marii Unirii.

Pe simeze vor fi expuse, timp de o lună, lucrări realizate de 47 de pictori naivi din 13 ţări: Spania, Franţa, Germania, Italia, Ungaria, Serbia, Finlanda, Polonia, Lituania, Bulgaria, Grecia, Israel şi România. Ţara noastră este reprezentată de 23 de artişti plastici.

“Am marea bucurie să spun că, începând de astăzi, Oradea este aşezată pe harta europeană a capitalelor picturii naive. De azi înainte, ochii Europei şi ai iubitorilor de artă naivă se vor uita mult mai atent la Oradea şi la ce se întâmplă aici. Cred că ne vom promova mult mai bine oraşul şi judeţul inclusiv prin acest gen de evenimente”, a declarat joi, cu ocazia vernisajului, iniţiatorul salonului, pictorul Mihai Dascălu.

Acest salon internaţional reprezintă un moment de deschidere al instituţiei pentru ceea ce înseamnă arta oamenilor autodidacţi şi lansarea unui eveniment de tradiţie.

“Tematica expoziţiei este una tonică, în spiritul a ceea ce ştim că este arta naivă, o artă care ironizează societatea, care descoperă oameni cu defectele lor, frumuseţea peisajului rural şi, până la urmă, sufletele oamenilor”, a precizat criticul de artă Aurel Chiriac.

Expoziţia va putea fi vizitată până în 28 iulie 2018, conform programului muzeului.

Preţul biletelor: 8 lei – adulţi; 4 lei – copii peste 4 ani, elevi, studenţi, pensionari, cu un bilet putându-se vizita toate expoziţiile noastre temporare de la acest sediu.

Intrarea la vernisaj este liberă.

Organizatorii salonului internaţional de pictură naivă sunt Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, Muzeul Ţării Crişurilor şi Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Bihor.

e-Cultura.info / Autor: Eugenia Paşca.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest