fbpx

Salonul Internațional de Artă Naivă de la Oradea

Salonul Internațional de Artă Naivă

Salonul Internațional de Artă Naivă

50 de artişti naivi din 13 ţări participă, prin aproximativ 100 de lucrări, participă la prima ediţie a Salonului de artă naivă organizat la Oradea, la Muzeul Ţării Crişurilor (MTC) şi dedicat de organizatori Centenarului Marii Unirii.

Pe simeze vor fi expuse, timp de o lună, lucrări realizate de 47 de pictori naivi din 13 ţări: Spania, Franţa, Germania, Italia, Ungaria, Serbia, Finlanda, Polonia, Lituania, Bulgaria, Grecia, Israel şi România. Ţara noastră este reprezentată de 23 de artişti plastici.

“Am marea bucurie să spun că, începând de astăzi, Oradea este aşezată pe harta europeană a capitalelor picturii naive. De azi înainte, ochii Europei şi ai iubitorilor de artă naivă se vor uita mult mai atent la Oradea şi la ce se întâmplă aici. Cred că ne vom promova mult mai bine oraşul şi judeţul inclusiv prin acest gen de evenimente”, a declarat joi, cu ocazia vernisajului, iniţiatorul salonului, pictorul Mihai Dascălu.

Acest salon internaţional reprezintă un moment de deschidere al instituţiei pentru ceea ce înseamnă arta oamenilor autodidacţi şi lansarea unui eveniment de tradiţie.

“Tematica expoziţiei este una tonică, în spiritul a ceea ce ştim că este arta naivă, o artă care ironizează societatea, care descoperă oameni cu defectele lor, frumuseţea peisajului rural şi, până la urmă, sufletele oamenilor”, a precizat criticul de artă Aurel Chiriac.

Expoziţia va putea fi vizitată până în 28 iulie 2018, conform programului muzeului.

Preţul biletelor: 8 lei – adulţi; 4 lei – copii peste 4 ani, elevi, studenţi, pensionari, cu un bilet putându-se vizita toate expoziţiile noastre temporare de la acest sediu.

Intrarea la vernisaj este liberă.

Organizatorii salonului internaţional de pictură naivă sunt Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, Muzeul Ţării Crişurilor şi Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Bihor.

e-Cultura.info / Autor: Eugenia Paşca.


Share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.                                                                                                                                                  

 • Centrul de preferințe pentru confidențialitate

  carte