fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii Traian Vuia

Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii

Opera Naţională Română

Cea de-a III-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii “Traian Vuia”, care se desfăşoară în perioada 13 – 15 iunie la Casa Tineretului din Timişoara, este cea mai amplă manifestare de până acum, numărul participanţilor fiind dublu faţă de prima ediţie, la fel ca şi aria domeniilor prezente.

La evenimentul organizat de preşedintele Societăţii Inventatorilor din Banat, inventatorul Remi Rădulescu, îşi expun creaţiile ştiinţifice trei sute de participanţi din 10 ţări, care abordează 22 de domenii de activitate, din Republica Moldova, Rusia, Belarus, Muntenegru, Serbia, Croaţia Ungaia, Turcia şi China. Sunt prezente, de asemenea, 22 de universităţi, 31 de institute de cercetări şi 30 de unităţi comerciale, persoane fizice.

“Sunt 22 de domenii, pe care ‘le-am copiat’ după modelul Salonului de la Geneva. Sunt diverse, cele mai multe pe agricultură, horticultură, zootehnie, medicină veterinară, dar şi pe IT, electronică, motoare, îmbrăcăminte, securitate, instalaţii, medicină, construcţii, informatică, protecţia mediului, optică, publicitate, jocuri, paramedicină”, a declarat Remi Rădulescu informeaz[ Agerpres.

Remi Rădulescu participă la acest Salon cu o invenţie pe care a înregistrat-o anul trecut la OSIM, dar nu a fost încă prezentată public.

“Este un desalinizator solar conceput pentru producţia de apă potabilă şi sare din apele mărilor şi oceanelor. Terra este 70% apă, dar sunt zone unde populaţia are mari probleme cu lipsa de apă potabilă, iar procedeele clasice de desalinizare consumă foarte mult combustibil şi cu producţie însemnată de noxe dăunătoare mediului. Sistemul pe care eu l-am conceput foloseşte energie solară şi se obţine apă potabilă cu un gust destul de bun. Poate fi folosit în zone unde sunt probleme cu lipsă de apă şi se poate desaliniza; oriunde este apa sărată, mări şi oceane. Este o machetă funcţională. Este o premieră, nu am fost cu această instalaţie nici la Geneva, acum am ieşit cu ea prima dată”, a detaliat inventatorul.

Prima ediţie a Salonului de Invenţii şi Inovaţii de la Timişoara a avut 150 de participanţi, acum sunt 300, în timp ce alţii 150 nu au mai putut fi primiţi, pentru că au depăşit data limită de înscriere.

Organizatorii evenimentului spun că nu ţin foarte mult la cantitate, ci urmăresc să aibă cât mai multe produse funcţionale, prototipuri, produse comerciale.

Comisia de jurizare va lua în calcul pentru departajare mai mulţi indicatori, între care noutatea aplicaţiei, avantaje, preţ, impact mediu, impact economic. Exponatele care vor cuceri juriul vor fi răsplătite cu medalii de aur, medalii de argint, medalii de bronz şi premii speciale.

e-Cultura.info/ Autor: Otilia Halunga


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest