fbpx

                                                                             pictogramae

“Săptămâna Cervantes”, la București, cu prilejul Zilei Mondiale a Cărții

Săptămâna "Servantes" la București

Săptămâna “Servantes” la București

Institutul Cervantes din București organizează în perioada 20-24 aprilie “Săptămâna Cervantes”, o serie de evenimente organizate în jurul zilei de 23 aprilie, Ziua Cervantes – Ziua Mondială a Cărții și a Drepturilor de Autor.

Potrivit uni comunicat al Institutul Cervantes din București, anul 2015 are o semnificație specială, aceea a împlinirii a 400 de ani de la publicarea celei de-a doua părți a binecunoscutului roman “Don Quijote de la Mancha”, de Miguel de Cervantes.

Evenimentele programate cuprind o expoziție de carte, proiecții de film, recitaluri muzicale și lectură continuă din “Don Quijote de la Mancha”, care va avea loc joi la sediul Institutului Cervantes, începând cu ora 16,00 și până la ora 21,00.

“Toți admiratorii romanului lui Cervantes și ai îndrăgitelor sale personaje: Don Quijote, Sancho Panza, Dulcineea etc sunt așteptați să citească. Cititorii vor avea la dispoziție versiunile în limba spaniolă și în limba română ale celebrului roman. Timpul acordat lecturii fiecărui cititor este de maximum două minute, iar participanții se pot înscrie la lectură prin telefon 021.210.27.37 și prin e-mail cultbuc@cervantes.es”, precizează sursa citată.

Lectura va fi deschisă la ora 16,00 de ambasadorul Regatului Spaniei la București, Ramiro Fernandez Bachiller, și va fi continuată de Sorin Mărculescu, traducător al operei lui Cervantes în limba română. De-a lungul intervalului dedicat lecturii vor citi atât elevi și studenți, cât și membri ai corpului diplomatic, personalități, iubitori ai lecturii și ai personajelor create de Miguel de Cervantes.

Potrivit comunicatului, la sfârșitul lecturii, fiecărui cititor îi va fi oferit, conform tradiției spaniole de Ziua Cărții, un trandafir roșu.

Intrarea la evenimente este liberă, dar numărul de locuri fiind limitat este nevoie de rezervări mai precizează Institutul Cervantes din București.

e-Cultura.info/Autor: Daniel Popescu

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer