fbpx

Săptămâna Clidy Bertola la teatrul “Lucia Sturdza Bulandra”

Teatrul

Teatrul “Lucia Sturdza Bulandra”

Teatrul “Lucia Sturdza Bulandra” dedică săptămâna 15-21 iunie actriţei Clody Bertola, în perioada menţionată urmând să fie postate pe pagina oficială de Facebook fotografii şi cronici ale spectacolelor în care a jucat cunoscuta actriţă în perioada 1949-1980.

Teatrul Municipal “Lucia Sturdza Bulandra” continuă difuzarea spectacolelor online, pe pagina oficială de Facebook şi pe site-urile www.bulandra.ro, www.smartradio.ro, şi transmite, vineri, de la ora 19,00, spectacolul “Gin Rummy” de Donald Coburn, pus în scenă de Liviu Ciulei în 1980, în premieră pentru România, avându-i drept protagonişti pe Clody Bertola şi Petre Gheorghiu, aflaţi în deplină maturitate artistică la acea vreme.

Supranumită “Prinţesa inefabilului” şi având o eleganţă şi o prestanţă cu totul speciale, Clody Bertola a marcat aproape un secol de teatru în România. De viaţa sa artistică este strâns legată şi istoria Teatrului “Lucia Sturdza Bulandra”, unde a debutat în anul 1949 cu rolul Nina din “Pescăruşul” de A.P. Cehov, în regia cunoscutei şi apreciatei Marietta Sadova.

Clody Bertola rămâne în memoria celor care au avut şansa de a o vedea pe scenă drept o actriţă cu totul specială, una dintre cele mai frumoase femei ale Belle Epoque din România, dar şi cea care de-a lungul prestigioasei sale cariere a interpretat roluri de neuitat, se arată în comunicat.

Printre altele, a fost Rosalinda din “Cum vă place” de William Shakespeare, regia Liviu Ciulei (1961), Elisabeta din “Elisabeta I” de Paul Foster, regia Liviu Ciulei (1974), Ranevskaia din “Livada cu vişini” de A. P. Cehov, regia Lucian Pintilie (1967), Fonsia Dorsay din “Gin Rummy” de Donald Coburn, regia Liviu Ciulei (1980) – ultimul rol interpretat pe scena Teatrului “Lucia Sturdza Bulandra”.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu.

 

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie prietenilor

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.