fbpx

Săptămâna Victor Rebengiuc la Teatul Bulandra din Capitală

Teatul Bulandra din Capitală

Teatul Bulandra din Capitală

Teatrul “Lucia Sturdza Bulandra” îl sărbătoreşte în această săptămână pe Victor Rebengiuc, actorul care joacă pe cele două scene ale teatrului de peste 64 de ani.

“Teatrul Municipal “Lucia Sturdza Bulandra” a fost întotdeauna recunoscut şi apreciat pentru trupa sa puternică, spiritul “Bulandra” fiind identificat mereu cu ideea de familie şi cu dorinţa tuturor, actori, regizori şi tehnicieni, de a atinge performanţa. Pentru a le face încă o bucurie celor aproape două milioane de spectatori care i-au trecut pragul virtual în ultimele luni, Teatrul “Lucia Sturdza Bulandra” îl sărbătoreşte în perioada 22-28 iunie 2020 pe Victor Rebengiuc, actorul care joacă pe cele două scene ale Teatrului de peste 64 de ani”, informează instituţia teatrală.

Teatrul Municipal “Lucia Sturdza Bulandra” va continua difuzarea spectacolelor online, pe pagina oficială de Facebook şi va transmite, vineri, de la ora 19.00, spectacolul “Pescăruşul” de A.P. Cehov, regia Petre Sava Băleanu (1974), decorul Doina Levintza, o producţie care face parte din Arhiva de Aur a Societăţii Române de Televiziune.

Din distribuţie fac parte actorii: Gina Patrichi, Valeria Seciu, Octavian Cotescu, Dan Nuţu, Mihaela Murgu, Cornel Coman, Virgil Ogăşanu, Dan Nasta şi alţii.

“Filmat de cunoscutul regizor de radio şi teatru tv Petre Sava Băleanu, unul dintre iniţiatorii teatrului de televiziune, spectacolul “Pescăruşul” de A.P. Cehov, redă un univers populat de umor şi amar, dar şi de emblematica neputinţă a personajelor de a găsi calea unei comunicări autentice şi a comprehensiunii”, precizează sursa citată.

Victor Rebengiuc face parte din galeria marilor actori ai Teatrului “Bulandra” şi a fost întotdeauna identificat cu imaginea şi profesionalismul acestei instituţii. Pe toată perioada carierei sale a avut ocazia de a realiza roluri importante din dramaturgia universală precum Caliban din “Furtuna” de W. Shakespeare, Brutus din “Iulius Caesar” de W. Shakespeare, Stanley din “Un tramvai numit dorinţă”, Tipătescu din “O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, Pampon din “D’ale carnavalului” de I.L. Caragiale şi multe, multe altele. În total, a dat viaţa unui număr de 66 de personaje doar la Teatrul “Bulandra”.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu.

 

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie prietenilor

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.