A șasea ediție SoNoRo-Interferențe

Pentru al șaselea an consecutiv, tinerii muzicieni români selectați în cadrul programului SoNoRo-Interferențe vor lucra, timp de o săptămână, alături de patru muzicieni consacrați ai scenei internaționale: pianista Diana Ketler, profesoară la Academia Regală de Muzică din Londra, violonista Alissa Margulis, profesoară la Conservatorul din Bruxelles, violistul Răzvan Popovici și violoncelistul Alexander Bouzlov, profesor la Conservatorul P.I.Ceaikovski din Moscova se arata într-un comunicat al I.C.R.

Studenții selectați pentru a participa la workshop-ul de la Montepulciano sunt: Radu Duncă, Cifor Dariu, Cristian Suarășan, Vilhelem Andraș, Adrian Vasile, Luca Pulbere, Eszter Boglarka Olah, Gabriela Bokor.

Sesiunea de lucru se va încheia cu un concert, în cadrul căruia tinerii muzicieni vor interpreta, alături de profesorii lor, lucrările studiate împreună. Printre acestea se numără piese de Robert Schumann, P.I.Ceaikovski, Johannes Brahms și Antonín Dvořák.

Workshop-ul SoNoRo-Interferențe de la Montepulciano, Italia, se desfășoară în perioada 30 martie — 6 aprilie, cu sprijinul partenerilor principali: Institutul Cultural Român și BRD Groupe Société Générale și în parteneriat cu Academia Europeană Palazzo Ricci.

Creat în 2007, programul educativ SoNoRo-Interferențe este o inițiativă în premieră în România, care dorește să contribuie la ridicarea nivelului profesional al tinerilor muzicieni români și la lărgirea orizonului lor cultural, în context european. Unul din scopurile acestui program educativ este crearea, pe termen lung, a unei elite muzicale, pentru a continua demersul Festivalului SoNoRo de a include România în circuitul de vârf al vieții muzicale europene.

Anul acesta vor fi organizate în cadrul programului patru workshop-uri de câte o săptămână: în România, la Portul Cultural Cetate și la Bușteni, la Castelul Cantacuzino; în Italia, la Montepulciano (Palazzo Ricci), și, în premieră, în Germania, la Academia de Muzică Bad Endorf. La finalul fiecărei sesiuni de lucru, tinerii muzicieni vor interpreta lucrările studiate în cadrul workshopului, alături de profesorii lor, în concerte special organizate. Concertele finale vor avea loc la Portul Cultural Cetate, București, Bușteni, Montepulciano și Bad Endorf. În plus, cele mai bune ansambluri formate pe parcursul workshop-ului SoNoRo — Interferențe vor avea ocazia să concerteze în cadrul Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo 2014.

Preselecțiile pentru SoNoRo — Interferențe 2014 au avut loc în perioada 25-27 ianuarie 2014 la București și la Cluj, iar dintre cei aproximativ 80 de tineri care s-au înscris au fost aleși 34 de bursieri.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.