fbpx

A murit scriitoarea Assia Djebar la vârsta de 79 de ani

Scriitoare algeriană Assia Djebar

Scriitoare algeriană Assia Djebar

Celebra scriitoare algeriană Assia Djebar, membră a Academiei Franceze, a murit vineri noapte la vârsta de 79 de ani într-un spital din Paris, după o lungă boală, a informat familia, citată de EFE.

Potrivit ziarului Al Watan, familia a intrat deja în contact cu Ambasada Algeriei din Franța și Ministerul Culturii pentru a repatria rămășițele pământești și a fi îngropate în Algeria, conform voinței sale.

Assia Djebar, pe numele său adevărat Fatima-Zohra Imalayen, s-a născut în orașul Cherchell, la 80 de kilometri distanță de capitala algeriană, la 30 iunie 1936.

Autoare a cunoscutului roman ‘Tinhinan’, Djebar a fost prima algeriană și prima femeie musulmană care a intrat la Școala superioară de fete din Sevres (Franța) în 1955.

Ea a scris în Franța primul său roman “La Soif” iar un an mai târziu “Les Impatients’. Este o scriitoare de renume mondial cu nuvele, poeme și eseuri traduse în 23 de limbi străine.

De-a lungul carierei sale, Djebar a primit numeroase distincții literare, precum Neustadt International Prize for Literature, sau Yourcenar Prize.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.