A murit scriitoarea Assia Djebar la vârsta de 79 de ani

A murit scriitoarea Assia Djebar la vârsta de 79 de ani

Scriitoare algeriană Assia Djebar

Scriitoare algeriană Assia Djebar

Celebra scriitoare algeriană Assia Djebar, membră a Academiei Franceze, a murit vineri noapte la vârsta de 79 de ani într-un spital din Paris, după o lungă boală, a informat familia, citată de EFE.

Potrivit ziarului Al Watan, familia a intrat deja în contact cu Ambasada Algeriei din Franța și Ministerul Culturii pentru a repatria rămășițele pământești și a fi îngropate în Algeria, conform voinței sale.

Assia Djebar, pe numele său adevărat Fatima-Zohra Imalayen, s-a născut în orașul Cherchell, la 80 de kilometri distanță de capitala algeriană, la 30 iunie 1936.

Autoare a cunoscutului roman ‘Tinhinan’, Djebar a fost prima algeriană și prima femeie musulmană care a intrat la Școala superioară de fete din Sevres (Franța) în 1955.

Ea a scris în Franța primul său roman “La Soif” iar un an mai târziu “Les Impatients’. Este o scriitoare de renume mondial cu nuvele, poeme și eseuri traduse în 23 de limbi străine.

CITEȘTE ȘI  "Toto şi surorile lui", de Alexander Nanau, la Festivalul de Film de la Rotterdam

De-a lungul carierei sale, Djebar a primit numeroase distincții literare, precum Neustadt International Prize for Literature, sau Yourcenar Prize.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus