fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Scriitorarea Nora Iuga invitată la Seria de lectură „Europa Literarisch”

Scriitoarea Nora Iuga

Scriitoarea Nora Iuga

Seria de lectură  „Europa Literarisch” va fi dedicată literaturii române contemporane. Acasta se va desfășura în luna martie.

 Invitata serii este cea pe care criticii germani au numit-o marea doamnă a poeziei româneşti. Scriitoarea Nora Iuga se va întâlni cu publicul berlinez şi va prezenta romanul „Sexagenara şi tânărul”, tradus şi publicat în 2010 la editura germană Matthes & Seitz.

„Sexagenara şi tânărul” este romanul comic şi melancolic al unei poete pline de temperament. Aşezată în faţa unui bărbat mult mai tânăr decât ea, care o priveşte misterios, Anna, un fel de alter ego al scriitoarei, face confesiuni necruţătoare şi lipsite de compromisuri, îşi istoriseşte viaţa, alternând amintiri despre ţinutul natal, despre amanţi şi prieteni cu anecdote savuroase despre lumea literară a anilor ’70 şi cu personaje şi întâmplări de mai târziu.

Seara va fi moderată de Dr. Christiane Lange de la Literaturwerkstatt Berlin. Nora Iuga (n. 1931 la Bucureşti) este prozatoare, poetă şi unul dintre cei mai prolific traducători de limbă germană din România.

A publicat până în prezent 18 volume de poezii, 11 volume de proză, pentru care a obţinut numeroase premii şi distincţii literare. În 2009 a obţinut diploma „Una din cele mai frumoase cărţi apărute în anul 2007 în Germania”, pentru antologia de poezie „Gefährliche Launen” (Capricii periculoase), apărută la editura Klett-Cotta, 2007.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest