fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Scriitorul Jeff Lindsay, va veni la FILIT 2017

Scriitorul Jeff Lindsay, va veni la FILIT 2017

Scriitorul Jeff Lindsay, va veni la FILIT 2017

Reprezentanţii filialei ieşene a Muzeului Naţional al Literaturii au anunţat, că autorul celebrelor romane “Dexter”, pe care se bazează şi cunoscutul serial de televiziune cu acelaşi titlu, americanul Jeff Lindsay, va participa la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT).

Amelia Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al Muzeului Naţional al Literaturii Iaşi, a confirmat că pe lista invitaţilor de marcă a FILIT se află americanul Jeff Lindsay, autorul cunoscutei serii de romane.

“Scriitorul a confirmat prezenţa la Iaşi în perioada 4-8 octombrie, când se desfăşoară Festivalul Internaţional de de Literatură şi Traducere Iaşi”, a declarat, Amelia Gheorghiţă citată de Agerpres.

Scriitorul nonconformist Jeff Lindsay a studiat teatru, a lucrat ca regizor şi actor, dar, printre altele, şi ca profesor, cântăreţ, compozitor, prezentator de ştiri sportive, bucătar, detectiv, grădinar sau instructor de navigaţie. Cărţile sale au fost de opt ori pe lista de bestseller în ‘New York Times’ şi sunt traduse în 43 de limbi din întreaga lume.

Tot la ediţia din acest an a FILIT Iaşi va fi prezentă şi Olga Tokarczuk, scriitoare poloneză extrem de apreciată la nivel internaţional. Ea va lua parte la un eveniment alături de Mircea Cărtărescu.

“La FILIT, publicul român se va întâlni totodată cu autorii britanici Jonathan Coe şi Jim Crace, precum şi cu alţi scriitori cunoscuţi, cum ar fi norvegianul Kari Braenne, Adriaan Van Dis, din Olanda, Gyorgy Dragoman, din Ungaria, Nurruddin Farah, din Somalia, Vesna Goldsworthy, din Serbia/ Marea Britanie, Leonora Miano – Camerun/ Franţa, Immanuel Mifsud din Malta, Katija Petrovskaja – Ucraina/ Germania”, a mai spus Amelia Gheorghiţă.

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi – FILIT este cel mai important festival de literatură din Europa de Est, transformând oraşul Iaşi, timp de cinci zile, în loc de întâlnire pentru sute de invitaţi din lumea culturală internaţională: scriitori, traducători, editori, jurnalişti, manageri culturali etc. De-a lungul timpului, FILIT s-a bucurat de o largă apreciere la nivel internaţional: printre numeroase alte publicaţii de prestigiu, ‘Frankfurter Allgemeine Zeitung’ a apreciat că ‘un eveniment de asemenea anvergură şi de o asemenea croială europeană n-a mai existat vreodată în România’.

FILIT este un proiect finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi prin Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi.

e-Cultura.info / Autor: Daniela Malache


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest