fbpx

                                                               pictogramae

Scriitorul Mircea Cărtărescu în turneu de lecturi în Germania

Scriitorul Mircea Cărtărescu

Scriitorul Mircea Cărtărescu

Scriitorul Mircea Cărtărescu efectuează în perioada 6 – 13 noiembrie 2014 un turneu de lecturi în spațiul german, care îl va purta pe autor prin opt orașe din trei țări, debutând la Berlin și continuând la Frankfurt, Heidelberg, Basel, Zug, Passau, Viena și Graz, informează un comunicat al ICR Berlin.

Întâlnirea literară din capitala Germaniei, organizată de către ICR-Berlin în colaborare cu Literaturhaus Berlin, va fi moderată de către unul din cei mai apreciați traducători din limba română, Ernest Wichner, directorul Literaturhaus, și va avea loc în seara zilei de 6 noiembrie la sediul acestei instituții de prestigiu a lumii literare germane.

Scriitorul român va vorbi publicului berlinez despre trilogia sa “Orbitor”, citind un pasaj din aceasta, lectura în limba germană fiind realizată de către dramaturgul, actorul și regizorul Frank Arnold.

La Frankfurt am Main, partener și totodată loc de desfășurare al evenimentului de pe 7 noiembrie va fi Hessisches Literaturforum im Mousonturm, unul din cei mai importanți promotori ai literaturii din metropola germană.

În istoricul oraș universitar Heidelberg, prezența, pe 8 noiembrie, a lui Mircea Cărtărescu a fost organizată în parteneriat cu asociația românească “Alexandru Ioan Cuza” — “Societate pentru literatură, muzică și artă” și va avea loc în centrul de manifestări de la Landfried-Komplex.

A patra stațiune pe traseul german a autorului este orașul Passau, întâlnirea cu publicul urmând să aibă loc la 10 noiembrie, în salonul literar situat în locația istorică a ‘Scharfrichterhaus’, cu concursul revistei și forumului literar “Passauer Pegasus”.

În periplul său german, Mircea Cărtărescu va apărea alături de directorul Literaturhaus Berlin, Ernest Wichner, care va modera întâlnirile cu publicul german și va da citire unor pasaje din cea mai recentă traducere în germană a ultimului volum al trilogiei “Orbitor”, “Aripa dreaptă”, apărută sub titlul “Die Flugel” (“Aripile”).

Turneul în spațiul german al lui Mircea Cărtărescu a fost organizat de către ICR Berlin, în parteneriat cu editura Paul Szolnay, editoarea trilogiei “Orbitor”, cu ocazia promovării ultimului volum al trilogiei, apărut în vara acestui an.

e-Cultura.info

strong>Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest