Scurtmetrajul "Ramona", în competiția Semaine de la Critique

Scurtmetrajul “Ramona”, în competiția Semaine de la Critique

Andrei Crețulescu

Andrei Crețulescu

Scurtmetrajul independent “Ramona”, în regia lui Andrei Crețulescu, a fost selectat în competiția oficială a secțiunii Semaine de la Critique din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes.

Violent, stilizat și fără dialoguri, “Ramona” încheie trilogia realizată de Andrei Crețulescu și începută cu scurtmetrajele “Bad Penny” (2013) și “Kowalski” (2014). Din distribuție fac parte aceiași actori: Rodica Lazăr, Dorian Boguță, Andi Vasluianu, Șerban Pavlu, cărora li se adaugă Ana Ularu.

“Cu «Ramona», am vrut să merg în direcţia opusă – să încerc să spun o poveste destul de violentă şi relativ complexă, care să dureze până în 25 de minute, să aibă planuri-secvenţă extrem de lungi şi deloc statice şi nici măcar o replică. Să spun că a fost greu de filmat ar fi un «understatement». Pe scurt, două nopţi şi un apus de filmare, patru zile de montaj, două luni pentru grafică şi sound design”, a declarat Creţulescu.

Cu o experiență de critic de film, Andrei Crețulescu a produs pentru HBO România primul sezon din serialul “În derivă” și nouă documentare originale. În 2011 a înființat compania de producție Kinosseur. După ce a produs lungmetrajul “Killing Time” (regia Florin Piersic Jr.), Andrei a scris și regizat “Bad Penny” și “Kowalski”, acesta din urmă laureat cu premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film de la Zagreb, în 2014, și cu premiul de regie și de interpretare (Andi Vasluianu) la Festivalul de Film European de la Lille, în 2015.

CITEȘTE ȘI  Arta contemporană din România promivată pe plan internaţional

Scenariul a fost scris de Andrei Creţulescu, imaginea poartă semnătura lui Andrei Butică, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuţiu, scenografia, de Mălina Ionescu, iar de sound design sunt responsabili Alex Dumitru şi Marius Leftărache.

“Ramona” este un scurtmetraj 100% independent, produs de Andrei Crețulescu (Kinosseur), Radu Stancu (deFilm) și Claudiu Mitcu (We Are Basca). Coproducători sunt Dan Chișu (DaKino) și Eugen Kelemen (Digital Cube).

Semaine de la Critique este o secțiune paralelă a Festivalului de la Cannes, înființată în 1962 și concentrată pe regizori aflați la început de carieră. A 54-a ediție a prestigioasei secțiuni va avea loc luna viitoare, în perioada 14 — 22 mai.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus