fbpx

                                                                             pictogramae

Se redeschide teatrul de vară din stațiunea Eforie Sud

Grădina de vară din Eforie Sud

Grădina de vară din Eforie Sud

Teatrul de vară din Eforie Sud se redeschide luna viitoare pentru un festival de film organizat de Centrul Ceh din Bucureşti, au anunţat, iniţiatorii proiectului.

Echipa Centrului Ceh Bucureşti şi EUNIC România, sprijinite de Primăria Eforie şi RADEF România Film, vor repune în funcţiune cinematograful în aer liber din partea de sud a oraşului Eforie în cadrul Festivalul de Film Cinemascop, ce va avea loc în perioada 1-5 august a.c.

“Cei trei membri ai echipei, Frantisek Zachoval, Sorina Neaga şi Emil Ghiţă, au vizitat staţiunea şi, aflând despre această locaţie, au decis că este nevoie să facă ceva în privinţa existenţei sale nefaste şi au pregătit acest proiect special.

Grădina de vară din Eforie Sud a fost inaugurată în anul 1960 şi a rămas deschisă până în 2004, când a ieşit din funcţiune şi a fost abandonată, ca multe alte grădini de vară, dar şi ca majoritatea cinematografelor construite în acea perioadă pe teritoriul României.

Din acest motiv, accesul la cultură este anevoios, iar variantele de a petrece timpul liber sunt limitate în sudul litoralului”, se arată într-un comunicat de presă.

Festivalul vine în completarea altor două evenimente – One World Romania, cel mai mare festival de film pentru drepturile omului şi Documentary Mondays, unul dintre cele mai importante programe de proiecţii de film documentar din ţara noastră.

“Pe lângă interesul pentru cinema, una dintre actualele direcţii ale Centrului Ceh este creşterea conştientizării asupra clădirilor construite în stilul socialist modernist, în perioada anilor ’60, ’70 şi ’80. Astfel, s-au pus bazele proiectului Protect Public Space, o colecţie de fotografii cu astfel de clădiri.

Acest proiect menit să se dezvolte pe viitor în afara platformelor de social media ia pentru prima dată formă concretă prin organizarea Festivalului de Film Cinemascop şi o clădire abandonată va renunţa la statutul de aparentă ruină, fiind repusă în funcţiune cu scopul pentru care a fost construită: proiecţii de film pe marele ecran”, se mai arată în comunicat.

e-Cultura.info / Autor: Oana Mălina Negrea.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Descărcare logo site   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer