Se reia concursul pentru ocuparea postului de manager al Muzeului Naţional al Ţăranului Român

Muzeul Ţăranului Român

Muzeul Ţăranului Român

Ministerul Culturii a anunţat reluarea concursului pentru ocuparea postului de manager la Muzeul Ţăranului Român, precizând care sunt condiţiile de înscriere,când pot fi depuse proiectele de management şi dosarele de concurs.

Astfel, potrivit unui anunţ de pe site-ul oficial al Ministerului Culturii, publicat luni, instituţia precizează că 5 iulie este data limită până la care pot fi depuse proiectele de management şi dosarele de concurs, urmând ca prima etapă a concursului – analiza proiectelor – să se desfăşoare între 11 şi 18 iulie, iar cea de-a doua etapă- interviul – să aibă loc între 19 şi 21 iulie. Participanţii la acest concurs trebuie să fie licenţiaţi sau experţi în următoarele domenii: ştiinţe umaniste şi arte, studiul patrimoniului (Heritage Studies), arte vizuale, studii culturale, sociologie sau psihologie.

Muzeul Ţăranului Român a întâmpinat o serie de probleme în privinţa managementului instituţiei.

La data de 15 martie a.c., Ministerul Culturii condus, pe atunci, de Vlad Alexandrescu a anunţat scoaterea la concurs a postului de manager al Muzeului Ţăranului Român, după ce directorul acestei instituţii, Virgil Ştefan Niţulescu fusese eliberat din funcţie în urma rezultatelor evaluării prestaţiei sale profesionale.

În urma concursului, a fost declarat câştigător antropologul Vintilă Mihăilescu. Virgil Ştefan Niţulescu, fostul director, care a participat la concurs, a contestat modul de respectare a procedurii privind organizarea şi desfăşurarea acestuia. În urma acestei contestaţii, ministerul Culturii condus de Corina Ioana Şuteu a decis anularea concursului.

Ministerul Culturii prin Comisia de soluţionare a Contestaţiilor a anunţat ulterior suspendarea rezultatelor privind ocuparea poziţiei de manager la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din cauza arhitectului Şerban Sturdza prin prezenţa sa în Comisia de evaluare, acesta fiind considerat evaluator inadecvat, fără experienţă în zona muzeală.

Contestatarul şi Ministerul Culturii au acuzat un „viciu de procedură”, iar nu calităţile profesionale ale candidatului declarat iniţial câştigător, nici pe cele ale membrului comisiei de evaluare la care s-a făcut referire în contestaţie (arhitectul Şerban Sturdza).

Ministrul Culturii Corina Şuteau i-a încurajat şi pe tinerii cercetători sau specialişti în domeniul Istoriei, al studiilor culturale sau pe experţii în domeniul patrimoniului să candideze la concursul organizat de Minister pentru postul de director al Muzeului Ţăranului Român

„Instituţiile de cultură din România au nevoie de stabilitate şi de reînţelegerea rolului pe care trebuie să şi-l asume în Cultura Vie. E o imensă nevoie de oameni cu viziune care să îşi asume conducerea instituţiilor publice de cultură şi care să refacă legătura dintre administraţie şi comunitatea culturală. Îi încurajez şi pe cei mai tineri să candideze la concursul de la Muzeul Ţăranului Român. După încheierea lucrărilor de consolidare, MŢR are şansa unei înnoiri şi a unei repoziţionări în comunitate.”, a conchis Corina Şuteu.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.