Ședința Solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

La Reședința Patriarhală a avut loc marţi, 28 octombrie 2014, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ședința Solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

 În cadrul ședinței, Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal a prezentat raportul sinteză asupra activităților desfășurate în Patriarhia Română în Anul omagial euharistic al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni.

“Sunt şi activităţi comunionale care întăresc comuniunea între oameni şi care dau o notă de dinamism lucrărilor pastorale ale ierarhilor, clerului, mănăstirilor şi şcolilor de teologie. În general se pierde fiecare profesor în opţiuni personale de teme de interes, iar când se dă o temă centrală se poate aprofunda mai mult. Iată, prin aceasta angajăm şi societatea românească în jurul unor personalităţi care au marcat istoria”, a spus Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

 Una dintre cele mai complexe forme de manifestare, în cadrul activităților desfășurate în acest an, a fost organizarea de pelerinaje. Acestea sunt adevărate evenimente misionare, a mai spus Preafericitul părinte Patriarh Daniel.

 “Hramul nu este o simplă sărbătoare liturgică şi culinară, este un eveniment misionar şi pentru că are forma sărbătorii este mai accesibil decât ar avea simpla formă a unei conferinţe pentru că în general conferinţele sunt pentru oamenii care au un anumit nivel intelectual, dar hramul este un eveniment foarte cuprinzător. Pelerinajul este forma cea mai complexă de a aduna oameni din diferite părţi, de diferite niveluri de gândire, de cultură, de simţire şi aceasta arată că este mare nevoie de a organiza într-un mod adecvat atât hramurile cât şi pelerinajele ca lucrări pastorale de întărire a credinţei”, a spus Preafericirea Sa, potrivit Radio Trinitas.

La final, a avut loc lansarea mai multor cărți, apărute, recent, la editurile Patriarhiei Române: Biblia de la 1688, a lui Șerban Cantacuzino (reeditată), Spovedania și Euharistia – Izvoare ale vieții creștine (volumele 1 și 2) și Albumul „Ctitorii Brâncovenești, elemente de artă eclesială medievală. Cu acest prilej s-au oferit și distincții celor care s-au implicat în editarea acestor lucrări.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer