Serbările Bistriței Medievale, la a zecea ediție

Serbările Bistriței Medievale, la a zecea ediție

Serbările Bistriței Medievale

Serbările Bistriței Medievale

Serbările Bistriței Medievale, evenimentul cultural care își propune an de an să reînvie atmosfera medievală și să scoată la lumină povești demult uitate din istoria orașului, a ajuns la cea de-a zecea ediție, ce se va desfășura în perioada 24-26 iunie.

Potrivit comunicatului de presă remis, miercuri, de către președintele Asociației Culturale Bistrița Medievală, Florin Săsărman, una dintre surprizele din acest an este prezența pe scena festivalului a formației germane Farfarello, care își va lansa cel mai recent album la Centrul German Bistrița în prima seară a festivalului și va susține un concert extraordinar sâmbătă, 25 iunie, pe scena mare.

A doua premieră pentru festival și pentru spațiul public bistrițean va fi proiecția video mapping 3D, care va încheia manifestările duminică, 26 iunie.

Animația cavalerească va fi asigurată de către Paladinii de Terra Medies, Ordinul Cavalerilor Lup și Străjerii Cetății Bistrița, care vor susține secvențe din scenariile istorice derulate de-a lungul edițiilor anterioare ale festivalului medieval.

“Curtea comedianților” revine în Cetatea Bistriței cu secvențele sale de teatru medieval stradal interactiv, iar în inima cetății, între meșterii de la Târgul Medieval, își vor instala atelierele artistice bucureștenii de la Școala de Arte Medievale (Medieval Art), gata să îi inițieze pe tineri în artele frumoase și să-i îmbrace pe cei mai entuziaști în straie medievale de cavaleri, domnițe sau patricieni.

CITEȘTE ȘI  Amplu proiect de restaurare, conservare și amenajare la Cetatea Râșnov

Animația stradală va fi însuflețită de dansurile domnițelor de la Nosa și de reprezentațiile cu foc ale trupei Sirius, care vor prezenta împreună cu trupa de muzică medievală Bordo Șarkany din Ungaria povestea fantastică “Domnița și Dragonul”.

În peregrinare muzicală prin Cetatea Bistriței se vor afla și formațiile Bucovina și Truverii. Nu vor lipsi statuile vivante ale Teatrului Scena, iar medieșenii de la Fire Dream vor lumina cetatea în noapte cu spectacolul lor de foc.

Serbările Bistriței Medievale — ediția 2016 sunt organizate de Centrul Cultural Municipal Bistrița și Asociația Culturală Bistrița Medievală, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bistrița și al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, prin Complexul Muzeal Județean.

e-Cultura.info / Autor: Tina Țucui


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus