fbpx

Sesiune dedicată lui George Călinescu, la Academia Română

Academia Română

Academia Română

O sesiune dedicată împlinirii a 50 de ani de la moartea lui George Călinescu va avea loc joi în Aula Academiei Române.

Manifestarea este organizată de Secția de Filologie și Literatură a Academiei Române, Fundația Națională pentru Știință și Artă, Institutul de Istorie și Teorie Literară “G. Călinescu” al Academiei Române, în colaborare cu Muzeul Național al Literaturii Române.

La eveniment sunt invitați să participe: președintele Academiei Române, acad. Ionel Valentin Vlad, acad. Eugen Simion, ministrul Culturii Ioan Vulpescu, acad. Nicolae Breban, prof. Mircea Martin, membru corespondent al Academiei Române, conf. univ. Andrei Terian de la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, conf. univ. Paul Cernat de la Universitatea București și prof. Nicolae Mecu — cercetător științific la Institutul “G. Călinescu”.

Considerat drept unul dintre cei mai importanți critici literari români, George Călinescu s-a născut la 19 iunie 1899, în București. Personalitate enciclopedică a culturii române — critic și istoric literar, publicist, prozator și poet, traducător și dramaturg—, Călinescu a fost membru titular activ al Academiei Române, ales la 29 mai 1948.

Pentru întreaga activitate a fost distins cu Premiul de Stat (1964).

e-Cultura.info/Autor: Daniel Popescu

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.