fbpx

Sesiune Naţională de Comunicări “Patrimoniu – educaţie în muzee de artă”

Sesiune Naţională de Comunicări

v

Asociația de Dezvoltare Regională ”Aegyssus” Tulcea, în parteneriat cu Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea organizează, în perioada 11-12 octombrie 2018, Sesiunea Națională de Comunicări „Patrimoniul și Educația în Muzeele de Artă din România”, ediția a II-a

Reprezentanta Institutului de Cercetări Eco-Muzeale “Gavrilă Simion” (ICEM), Alice Georgiana Fănaru, a declarat, că la ediţia a IV-a a sesiunii naţionale de comunicări ştiinţifice s-au păstrat temele din anii trecuţi, Conservarea şi restaurarea în muzee, respectiv Educaţia şi marketingul muzeal.

“S-au înscris mai mulţi participanţi decât anul trecut, ceea ce este un plus. Avem 32 de persoane, în timp ce anul trecut au fost aproape 20. Avem înscrişi din toată ţara, din muzee de artă, dar şi curatori independenţi, iar calitatea lucrările a crescut, ceea ce ne-am şi propus.

Sesiunea de comunicări ştiinţifice se va încheia pe data de 16 octombrie 2020, atunci când Muzeul de Artă va găzdui prima ediţie a Bienalei Naţionale de Grafică “Constantin Găvenea”, eveniment care-şi propune să le ofere artiştilor un loc de exprimare.

“Mulţi artişti nu au mai venit în ultima perioadă la muzee şi s-au concentrat pe galerii, pe art-hub-uri şi alte instituţii, aşa încât la muzeu arta contemporană este mai puţin reprezentată.Bienală poartă numele lui Constantin Găvenea, pentru că artistul este recunoscut drept cel mai important grafician pentru Tulcea şi spaţiul dobrogean, fiind un foarte bun documentarist al Tulcei şi al Deltei Dunării”, a precizat reprezentanta ICEM.

Cu ocazia evenimentului se va deschide și expoziția temporară ”Patrimoniu restaurat”, expoziție care finalizează proiectul cultural Adoptă o pictură! – ediția a II-a. Prin intermediul acestui proiect s-au colectat fondurile necesare restaurării unor lucrări reprezentative aflate în stare avansată de degradare aflate în patrimoniul ICEM Tulcea.

La prima ediţie a Bienalei Naţionale “Constantin Găvenea” vor fi expuse 152 de lucrări semnate de 100 de artişti, iar în afara concursului va fi prezentată şi o compoziţie semnată de Ştefan Găvenea.

Premiile concursului au o valoare totală de 8.000 de lei, iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe data de 13 noiembrie.

e-Cultura.info/ Autor: Luisiana Bîgea.

 

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie prietenilor

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2021 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.