fbpx

                                                               pictogramae

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I întâmpinat de sute de oameni la Palatul Regal

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a ajuns, miercuri seară, la Palatul Regal din Capitală, fiind întâmpinat şi aplaudat de sute de oameni, acolo unde va rămâne până sâmbătă, când va avea loc înmormântarea la Curtea de Argeş.

Sute de oameni aşteaptau, la ora 22.00, la coadă la Palatul Regal din Bucureşti ca să-şi ia rămas bun de la Regele Mihai. Sicriul cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale Defuncte va rămâne la Palatul Regal până sâmbătă, când va avea loc înmormântarea la Curtea de Argeş.

Tineri, bătrâni şi chiar copii au aşteptat în linişte să se reculeagă la căpătâiul fostului suveran, vegheat, în Sala Tronului, de portretele înaintaşilor săi în fruntea României.

“Am venit cu dragoste, respect, dar şi cu un gând de neputinţă. Îmi iubesc ţara din fundul sufletului şi consider că am făcut tot ce am putut ca şi eu şi copiii mei să nu plecăm din România, dar consider că nu am făcut suficient pentru viitorul ei şi în mod special pentru acest om care nu a făcut decât să ne iubească. România ar fi fost în altă parte dacă era monarhie. Lumea nu ştie ce este o monarhie constituţională şi se face confuzia care s-a făcut la Revoluţie. Îi doresc României să fie mai informată şi să ne iubim unii pe alţii”, a declarat, pentru Mediafax, Elena Bărbatei.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a trecut şi pe sub Arcul de Triumf. Sute de oameni au aprins candele pe care le-au aşezat pe marginea drumului pe unde a trecut cortegiul şi au aplaudat.

Toţi cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul Majestăţii Sale Defuncte vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal şi joi, între ora 08.00 şi ora 22.00, dar şi vineri, 15 decembrie 2017, între ora 08.00 şi ora 22.00, potrivit programului.

Cei prezenţi la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu Regelui Mihai I sunt rugaţi să fie îmbrăcaţi în ţinută corescunzătoare (culori închise), să nu poarte sacoşe, genţi ori bagaje voluminoase de niciun fel, să nu vină însoţiţi de copii sub 7 ani, nici cu cărucioare de copii, să nu folosească aparate de fotografiat, telefoane mobile ori alte instrumente electronice, fotografierea şi filmarea fiind interzise, să aibă la ei un document de identitate, să nu aducă volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente sau fotografii.

Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc. Florile vor fi aşezate în grădina din faţa Palatului Regal sau pe trotuarul din faţa grilajului Palatului. În incinta Palatului Regal, fumatul şi vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise, potrivit Casei Regale.

Sâmbătă, 16 decembrie, la ora 10.25, un scurt serviciu religios va fi oficiat în Sala Tronului de la Palatul Regal. Presa nu va avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei.

La înmormântare vor participa peste 100 de personalităţi. Printre acestea se află şi Prinţul Charles, dar şi un reprezentant al Casei Regale din Spania. În ciuda neînţelegerilor din ultimele luni, Casa Regală a acceptat ca fostul principe Nicolae să fie prezent la funeralii, împreună cu logodnica sa.

Guvernul a suplimentat, cu 43.000 de lei, bugetul MAE pentru funeraliile organizate în memoria Regelui Mihai, Banii sunt alocaţi doar pentru deschiderea salonului oficial de la Aeroportul Otopeni, pentru şefii de stat şi de Guvern, precum şi reprezentanţii unor familii regale, care vor veni la funeralii, potrivit unor surse politice.

Sicriul cu trupul Regelui Mihai, însoţit de Familia Regală, a părăsit, miercuri, la ora 18.00, Castelul Peleş, pentru a fi adus la Palatul Regal din Bucureşti şi aşezat în Sala Tronului

Sicriul cu trupul Regelui Mihai, însoţit de Familia Regală, a părăsit, miercuri, la ora 18.00, Castelul Peleş, pentru a fi adus la Palatul Regal din Bucureşti.

La Castelul Peleş, sute de oameni au venit să depună coroane de flori şi să îi aducă un ultim omagiu Regelui Mihai.

Prima maşină din cortegiu a dus coroana de oţel făcută din tun, care a fost purtată de Regele Carol I şi Regele Ferdinand, la încoronare. A urmat apoi maşina care transportă sicriul Regelui Mihai.

Au venit la Peleş să depună coroane de flori albe, preferatele fostului suveran, preşedintele României, Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, fostul preşedinte Emil Constantinescu, dar şi Victor Ciorbea, Mugur Isărescu, senatori, deputaţi, şefi ai instituţiilor centrale şi locale.

La ceremonie a participat şi nepotul regelui, Nicolae de Roumanie Medforth – Mills.

e-Cultura.info.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest