fbpx

                                                               pictogramae

Silviu Purcarete, în triplă ipostază, la Festivalul Național de Teatru

Festivalul Na'ional de Tearu 2013

Festivalul Na’ional de Tearu 2013

Silviu Purcărete, prezent în triplă ipostază, la Festivalul Național de Teatru – regizor de teatru, regizor de film și personaj de carte – cu două creații ce îi poartă semnătura incluse în programul Festivalul National deTeatru.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor , spectacolul “Pălăria florentină” al Teatrului Național “Vasile Alecsandri” din Iași va fi jucat luni, ora 21,00, și marți, ora 18,30, în sala Operei Naționale București. Filmul “Undeva la Palilula”, distribuit de Transilvania Film, va rula marți, ora 14,00, joi, ora 14,30, și duminică, ora 19,00, la Cinemateca Union, sub genericul “Filmele Festivalului”.

Vodevilul “Pălăria florentină” a fost scris la jumătatea secolului al XIX-lea de Eugene Labiche. Comedia este ridicată la rang de artă de un trio imbatabil: Silviu Purcărete (regia), Dragoș Buhagiar (scenografia), Vasile Șirli (muzica), alături de numeroasa echipă de actori a Naționalului ieșean.

Același trio artistic, căruia i se adaugă scenograful Helmut Stürmer, ocupă genericul unui film despre un orășel-fantomă pierdut în mijlocul câmpiei oltenești, dar și despre comunitatea care îl populează: caraghioși, leneși, derbedei cu inimă de înger, trăind într-o dulce inconștiență.

Afișul producției “Undeva la Palilula” este completat de o distribuție răsunătoare: Răzvan Vasilescu, Horațiu Mălăele, George Mihăiță, Marius Manole, Áron Dimény.

Numele lui Silviu Purcărete se regăsește, însă, și în paginile unei noi cărți. Volumul “Teatrul e vis” de Octavian Saiu a fost lansat duminică, la Fundația Löwendal. Profesor și cercetător, Octavian Saiu își ia libertatea de a crea spectacole (im)posibile semnate de cei mai mari regizori ai lumii — exerciții de imaginație ale unui critic de teatru marcat/sedus de arta acestora.

Festivalul Național de Teatru se încheie pe 3 noiembrie.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest