fbpx

Simona Neumann a primit Diploma de Excelenţă a judeţului Timiş

Simona Neumann a primit Diploma de Excelenţă a judeţului Timiş

Simona Neumann a primit Diploma de Excelenţă a judeţului Timiş

Simona Neuman, cea care a adus Timişoarei titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021, a fost recompensată astăzi şi de ajutorităţile judeţene. Aceasta a primit din partea preşedintelui CJT, Sorin Grindeanu, diploma de excelenţă a judeţului Timiş.

Simona Neumann, director executiv al Asociației “Timișoara 2021, Capitală Europeană a Culturii” este cea care a coordonat proiectul prin care oraşul Timișoara a câştigat, în urmă cu două săptămâni, titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. Astăzi aleşii judeţeni au votat pentru ca Simona Neumann să primească diploma de excelenţă şi tot astăzi i-a fost înmânată şi distincţia, de către preşedintele CJT, Sorin Grindeanu.

Meritul principal pentru că oraşul nostru va fi Capitală Culturală Europeană în 2021 este al Asociaţiei „Timişoara Capitală Culăturală”, condusă de doamna Simona Noiman, pe care o felicit pentru succesul obţinut, pentru că nu a fost simplu. Vreau să vă spun că veţi avea în Consiliul Judeţean un partener, aşa cum am fost şi până acum, vom fi un partener activ, un partener care va face tot ceea ce va putea în a vă ajuta în implementarea proiectelor. Vreau să vă felicit pentru că aţi condus foarte bine această echipă şi că aţi ştiut să puneţi în valoare Timişoara, bănăţenii şi tot ceea ce avem ca plus”, a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele CJ Timiş.

„Vă mulţumesc foarte mult pentru această distincţie, mă onorează şi mă responsabilizează în acelaşi timp. (…) Ne aşteaptă un drum lung, patru ani de implementare în care va fi nevoie în continuare de sprijinul dumneavoastră şi 2021 care sper să fie unul fantastic. Acest titlu aduce o imensă oportunitate de dezvoltare pe termen lung oraşului, dar totul depinde de viteza cu care ne mişcăm să atragem proiectele care trebuie, mă refer aici şi la proiectele mari de infrastructură pentru Timişoara şi Timiş” spune Simona Neumann.

În perioada 2009 – 2012, Simona Neumann a lucrat la Comisia Europeană de la Bruxelles, la Directoratul General pentru Extindere, fiind detaşată la Nicosia. Aici a gestionat un program complex de reconciliere, măsuri de încredere şi dezvoltare a societăţii civile şi unul de informare cu privire la politicile Uniunii Europene pentru comunitatea turcilor din Cipru, într-un context politic foarte sensibil.

A acumulat o experienţă de 16 ani în Relaţii Internaţionale şi afaceri europene, poziţii ocupate în execuţie, coordonare şi management în diferite organizaţii româneşti şi de peste hotare. Şi-a început cariera în Timişoara, în 1995, la Institutul Intercultural, unde a lucrat timp de aproape un an, iar apoi s-a angajat la Universitatea de Vest, unde a fost, pe rând, referent de Relaţii Internaţionale, coordonatoare a filialei din Timişoara a Programului Leonardo da Vinci şi a Centrului de Informare privind Oportunităţile de Studii în SUA.

Experienţa internaţională a început în cadrul celui mai proeminent program de diplomaţie publică al Departamentului de Stat din SUA, şi anume Programul Fullbright, la Consiliul pentru Schimburi Academice Internaționale din Washington, în vara anului 2001. A urmat un stagiu petrecut la o companie de consultanţă în domeniul fondurilor europene din Florenţa, Italia. În perioada 2004-2009 a lucrat la ONU în Bucureşti, în cadrul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, unde a gestionat un proiect în domeniul reformei administraţiei publice din România.

e-Cultura.info

 

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie prietenilor

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.