Simona Neumann: Juriul european a recomandat Timișoara pentru proiectul ”Luminează orașul prin tine!”

Simona Neumann, director executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană

Simona Neumann, director executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană

Timișoara a demonstrat, încă o dată, că este un oraș european în care factorii culturali, economici și sociali lucrează împreună pentru o bună dezvoltare a orașului și a obținut recomandarea juriului european după ce a prezentat proiectul ”Shine Your Light, Light Up Your City – Luminează orașul prin tine!”, a declarat Simona Neumann, director executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană (ATCCE) 2021.

”Cu o agendă culturală completă, ne dorim o apropiere de Europa și de standardele acesteia prin dialog constant și implementarea proiectelor culturale și a evenimentelor pe care le-am pregătit. Timișoara este pregătită pentru a străluci pe toate planurile, cultural, economic, turistic și social, fiecare locuitor al orașului fiind parte a acestui proces”, a menționat Simona Neumann într-un comunicat de presă.

Totodată, directorul ATCCE îi asigură pe toți reprezentanții orașelor candidate și finaliste la titlul de Capitală Culturală Europeană de toată deschiderea, pentru a demara proiecte comune.

‘Acest titlu este în primul rând al României, iar pentru asta ne dorim colaborări frumoase cu toți cei implicați în această formidabilă competiție”, a afirmat Simona Neumann.


Timişoara


Peste trei mii de persoane s-au adunat duminică seara, în Piața Operei/Victoriei din Timișoara, pentru a sărbători desemnarea municipiului drept Capitală Europeană a Culturii 2021, alături de echipa care a condus proiectul.

”Sunt foarte fericit, la fel ca toți timișorenii, în urma câștigării titlului de Capitală Culturală Europeană (CCE) 2021, a fost o competiție foarte grea, cu competitori foarte puternici (…). De acum trebuie să ne concentrăm pentru a ne pregăti pentru anul 2021, astfel încât, din toate punctele de vedere, orașul să merite acest titlu și să fie la cele mai înalte cote”, a declarat primarul orașului, Nicolae Robu.

În dosarul depus de Timișoara pentru candidatură au fost înscrise mai multe proiecte ce privesc infrastructura culturală, pe care municipiul va trebui să le realizeze.

Timișoara are propuse proiecte de infrastructură culturală de 57 de milioane de euro, dar și proiecte de accesibilitate de peste 200 de milioane de euro, unde sunt incluse aeroportul și autostrada spre Belgrad. În privința finanțării centurii de ocolire a Timișoarei, ”premierul și-a arătat deschiderea, după obținerea titlului, pentru crearea de infrastructură, pentru că în prezent, centura este prevăzută a se realiza în 2022, când nu ne va mai ajuta pentru obiectivul de capitală culturală europeană”, a conchis Dan Diaconu.

e-Cultura.info / Autor: Otilia Halunga


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.