fbpx

Simpozion “Grigore Vieru, poet al sufletului românesc” cu prilejul împlinirii a 82 de ani de la nașterea sa

Grigore Vieru, omagiat de compozitorul Eugen Doga

Grigore Vieru, omagiat de compozitorul Eugen Doga

Muzicianul Eugen Doga, considerat de specialiști cel mai mare compozitor al lumii contemporane, l-a omagiat, pe poetul Grigore Vieru, cu prilejul împlinirii a 82 de ani de la nașterea sa.

Doga a declarat, în cadrul simpozionului “Grigore Vieru, poet al sufletului românesc”, organizat de Liceul cu Program Sportiv Botoșani, că marele poet din Republica Moldova i-a dat posibilitatea să dea “viață muzicii din poezia lui”.

“Grigore Vieru a fost un compozitor, un compozitor care nu a făcut muzică. Dacă făcea carte muzicală, sunt sigur că el ar fi devenit un mare compozitor. Dumnezeu a fost zgârcit cu el. Era bine dacă îi dădea carte muzicală, dacă îi mai dădea o viață, care să devină și compozitor”, a afirmat Doga citat de Agerpres.

Compozitorul, care este membru titular al Academiei de Științe a Moldovei din anul 1992, a compus mai multe piese pe versurile lui Grigore Vieru, lucrările fiind apreciate la nivel internațional.

Muzicianul, în vârstă de 80 de ani, care locuiește acum la Moscova, a primit o pictură pe lemn cu chipul poetului Grigore Vieru, lucrare semnată de artistul botoșănean Constantin Alexa.

La simpozionul organizat în memoria lui Grigore Vieru au participat președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, mai mulți parlamentari, dar și oameni de cultură din Botoșani și din Republica Moldova.

e-Cultura.info / Autor: Cristian Lupașcu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.                                                                                                                                                  

 • Centrul de preferințe pentru confidențialitate

  carte