fbpx

                                                                             pictogramae

Sinaxa monahală în Arhiepiscopia Iaşilor

Sinaxa monahală cu stareţii şi stareţele din Arhiepiscopia Iaşilor

Sinaxa monahală cu stareţii şi stareţele din Arhiepiscopia Iaşilor

Centrul social-cultural „Sfântul Paisie“ al Mănăstirii Neamţ a găzduit în ziua de 13 noiembrie 2014 Sinaxa monahală cu stareţii şi stareţele din Arhiepiscopia Iaşilor, prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi Arhiepiscopul Iaşilor, informează “Ziarul Lumina”.

Întâlnirea monahală din acest an a coincis cu Simpozionul internaţional „Întâlnirea cu părintele duhovnicesc: cuviosul Paisie Aghioritul (1924-1994)“, organizat de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, împreună cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iaşi.

60 de stareţi şi stareţe din Arhiepiscopia Iaşilor au participat la Sinaxa monahală anuală, organizată la Mănăstirea Neamţ. Tema întâlnirii monahale din acest an a stat sub semnul cuviosului Paisie Aghioritul şi al Sfântului Paisie Velicicovschi.

Despre principalele aspecte abordate ne-a oferit mai multe detalii părintele arhimandrit Nichifor Horia, stareţul Mănăstirii „Sfinţii Trei Ierarhi“ din Iaşi şi exarh al  mănăstirilor din Arhiepiscopia Iaşilor: „Sinaxa monahală cu stareţii şi stareţele din Arhiepiscopia Iaşilor din acest an a fost cuprinsă în simpozionul mai larg dedicat personalităţilor Sfântului Paisie Velicicovschi şi Cuviosului Paisie Aghioritul şi a stat sub semnul povăţuirii acestora, anume pe de o parte de a lepăda duhul lumesc, iar pe de altă parte de a administra cu responsabilitate cele pe care le avem în încredinţare – patrimoniul şi bunurile mănăstirilor, cât şi grija ca cei pe care îi povăţuim să nu fie cuprinşi de duhul lumesc şi de duhul trândăviei. O atenţie sporită trebuie acordată împărtăşirii cu responsabilitate cu Sfintele Taine.  Ca stareţi, avem responsabilitatea de a-i forma pe monahi în înţelegerea dreaptă a Sfintelor Taine, fiindcă numai atunci când suntem uniţi cu Hristos, nimic din fricile şi grijile acestei lumi nu au putere asupra noastră“.

e-Cultura.info

Ţi-a plăcut articolul ? dă un share. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer