fbpx

Slujbă de pomenire la 40 de zile de la incidentul din clubul Colectiv

Slujbă de pomenire la 40 de zile de la tragedie

Slujbă de pomenire la 40 de zile de la tragedie

Arhiepiscopia Bucureștilor intenționează să ridice o cruce în fața clubului Colectiv, unde victimele tragediei să fie pomenite, a anunțat miercuri Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, care a oficiat o slujbă la 40 de zile de la incendiu, în fața clădirii unde a fost localul.

Miercuri, la inițiativa primarului interimar al sectorului 4, Daniel Băluță, a fost oficiată de către părintele Timotei Prahoveanul, împreună cu un sobor de preoți și elevi ai Seminarului Teologic Ortodox București, slujba de pomenire la 40 de zile.

“Biserica ne învață că, la 40 de zile după trecerea unui suflet din această lume, el se prezintă la judecata particulară având să dea răspuns de cele ce a lucrat în această viață”, a spus Timotei Prahoveanul, la finalul slujbei, informeaza Basilica. El a amintit că, în cele 40 de zile, în bisericile din țară au fost oficiate slujbe de pomenire pentru victimele din Colectiv.

“În această perioadă de 40 de zile care s-a scurs de la accidentul și de la incendiul de la Colectiv, împreună cu familiile celor care au trecut din această viață, biserica, prietenii și cunoscuții lor au înălțat rugăciuni, atât în Catedrala Patriarhală, în catedralele (…) cât și în comunitățile mănăstirești și parohiale din întreaga țară”, adăugat Timotei Prahoveanul.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștiului a spus că aceste rugăciuni demonstrează puterea iubirii. “Aceste rugăciuni ne arată nouă că iubirea este mai tare decât moartea, ne arată de asemenea că iubirea n-o poate ucide nici piatra de mormânt și ne încredințează de faptul că noi, cei care avem nădejde prin aceste rugăciuni, nădăjduim să fim împreună din nou într-o zi cu cei pe care i-am iubit, cu cei cu care am fost în comuniune”, a spus el.

Timotei Prahoveanul a anunțat că Arhiepiscopia Bucureștilor intenționează ridicarea unui monument de pomenire a victimelor din Colectiv.

“În acest loc, unde se află acum o troiță de lemn, Arhiepiscopia Bucureștilor dorește să așeze o cruce de marmură sau de piatră în perioada următoare, unde să fie înălțate rugăciuni de către familiile celor care au trecut din această viață, să fie așezate lumânări și să le fie pomenit numele, pentru că atunci când pomenim pe cineva înseamnă că îl păstrăm în grija și iubirea noastră”, a adăugat acesta.

El i-a îndemnat pe oameni să se roage pentru odihna sufletelor celor morți, pentru liniștea familiilor lor și pentru cei din spitale, “împreună cu rugăciunile Preafericitului Părinte Patriarh, ale soborului de slujitori și ale tuturor celor care se gândesc în aceste momente la cei care s-au mutat din cele trecătoare la cele veșnice”.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.