fbpx

                                                                             pictogramae

Slujbă de pomenire la 40 de zile de la incidentul din clubul Colectiv

Slujbă de pomenire la 40 de zile de la tragedie

Slujbă de pomenire la 40 de zile de la tragedie

Arhiepiscopia Bucureștilor intenționează să ridice o cruce în fața clubului Colectiv, unde victimele tragediei să fie pomenite, a anunțat miercuri Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, care a oficiat o slujbă la 40 de zile de la incendiu, în fața clădirii unde a fost localul.

Miercuri, la inițiativa primarului interimar al sectorului 4, Daniel Băluță, a fost oficiată de către părintele Timotei Prahoveanul, împreună cu un sobor de preoți și elevi ai Seminarului Teologic Ortodox București, slujba de pomenire la 40 de zile.

“Biserica ne învață că, la 40 de zile după trecerea unui suflet din această lume, el se prezintă la judecata particulară având să dea răspuns de cele ce a lucrat în această viață”, a spus Timotei Prahoveanul, la finalul slujbei, informeaza Basilica. El a amintit că, în cele 40 de zile, în bisericile din țară au fost oficiate slujbe de pomenire pentru victimele din Colectiv.

“În această perioadă de 40 de zile care s-a scurs de la accidentul și de la incendiul de la Colectiv, împreună cu familiile celor care au trecut din această viață, biserica, prietenii și cunoscuții lor au înălțat rugăciuni, atât în Catedrala Patriarhală, în catedralele (…) cât și în comunitățile mănăstirești și parohiale din întreaga țară”, adăugat Timotei Prahoveanul.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștiului a spus că aceste rugăciuni demonstrează puterea iubirii. “Aceste rugăciuni ne arată nouă că iubirea este mai tare decât moartea, ne arată de asemenea că iubirea n-o poate ucide nici piatra de mormânt și ne încredințează de faptul că noi, cei care avem nădejde prin aceste rugăciuni, nădăjduim să fim împreună din nou într-o zi cu cei pe care i-am iubit, cu cei cu care am fost în comuniune”, a spus el.

Timotei Prahoveanul a anunțat că Arhiepiscopia Bucureștilor intenționează ridicarea unui monument de pomenire a victimelor din Colectiv.

“În acest loc, unde se află acum o troiță de lemn, Arhiepiscopia Bucureștilor dorește să așeze o cruce de marmură sau de piatră în perioada următoare, unde să fie înălțate rugăciuni de către familiile celor care au trecut din această viață, să fie așezate lumânări și să le fie pomenit numele, pentru că atunci când pomenim pe cineva înseamnă că îl păstrăm în grija și iubirea noastră”, a adăugat acesta.

El i-a îndemnat pe oameni să se roage pentru odihna sufletelor celor morți, pentru liniștea familiilor lor și pentru cei din spitale, “împreună cu rugăciunile Preafericitului Părinte Patriarh, ale soborului de slujitori și ale tuturor celor care se gândesc în aceste momente la cei care s-au mutat din cele trecătoare la cele veșnice”.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest
                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer