"SoNoRo Conac" la Conacul Apafi

“SoNoRo Conac” la Conacul Apafi

Circuitul de concerte “SoNoRo Conac” din vară se reia cu o vizită muzicală la conacul Apafi din satul Mălâncrav, astfel că, vineri, de la ora 19.00, Alexandra Bobeico, Răzvan Popovici şi Christian Naş vor concerta pe proprietatea care a aparţinut familiei regale maghiare Apafi în urmă cu 600 de ani.

Alexandra Bobeico (vioară), Răzvan Popovici (violă) şi Christian Naş (violă) vor delecta publicul cu un program muzical compus din piese de Wolfgang Amadeus Mozart, Jean-Marie Leclair, George Enescu, Antonín Dvořá şi Johan Halvorsen. Concertul va fi precedat de o vizită a bibliotecii şi a salonului conacului.

Apoi, “SoNoRo Conac” continuă concertele, pe 13 septembrie, la Biserica Neagră din Braşov, şi pe 14 septembrie, la Conacul Ghyka de la Coteşti, având ca ultimă oprire Capitala, cu un concert care va avea loc pe 15 septembrie, la Casa Monteoru. Accesul la concerte se face numai pe bază de invitaţie sau rezervare.

În 2013, Asociaţia Sonoro a pus bazele unui nou proiect – “SoNoRo Conac”-, care îşi doreşte, prin asocierea muzicii cu opere arhitecturale emblematice din România, să sugereze nevoia de respect, atenţie şi sprijinire a patrimoniului şi a resurselor culturale extraordinare ale României. În 2013, “SoNoRo Conac” a desfăşurat o serie de 11 concerte în clădiri de patrimoniu din toată ţara, printre care Casa Ion Mincu din Bucureşti, Castelul Cantacuzino, Conacul Petre P. Carp, Castelul Bran, Mănăstirea Curtea de Argeş şi Portul Cetate.

CITEȘTE ȘI  Tudor Gheorghe lansează prima sa carte, "Vă dau un an din viaţa mea"

Cea de-a doua ediţie “SoNoRo Conac” a debutat pe 10 mai cu un concert la Conacul Hagianoff – Manasia şi a continuat cu Vila Dobruşa din Drăgăşani (9 iunie), Casa Avramide din Tulcea (15 iunie), Conacul Bellu din Urlaţi (18 iunie), Conacul Cuza de la Ruginoasa (21 iunie), Sinagoga din Bistriţa (24 iunie), Castelul Corvinilor din Hunedoara (26 iunie) şi Conacul Hodoni de lângă Timişoara (27 iunie).

“SoNoRo Conac” a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spaţiul originar, de natură intimă, propice dialogului cultural şi ascultării active din partea unui public restrâns. Acest proiect îşi propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce priveşte multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate – clădiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse în circuitul cultural. ”SoNoRo Conac” este un proiect iniţiat de Asociaţia Sonoro, cu sprijinul Ordinului Arhitecţilor din România.

e-Cutulra.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, urmăreşte facebook.com/cultura.info

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus