Angela Gheorghiu: “Sunt stupefiată, întristată şi revoltată”

 Soprana Angela Gheorghiu

Soprana Angela Gheorghiu

Angela Gheorghiu a exprimat,miercuri, într-un mesaj de pe contul său socializare că este“stupefiată”,”întristată” şi “revoltată” că ministrul Vlad Alexandrescu si premierul Cioloş au cedat presiunilor lui Johann Kobborg renumindu-l pe fostul director general interimar George Călin la conducerea ONB.

Soprana Angela Gheorghiu afirmă că adevărul a fost răstălmăcit, iar informaţiile manipulate cu ajutorul presei, la conducerea instituţiei de cultură venind din nou „oameni cercetaţi pentru nereguli grave şi ilegalităţi”.

„Sunt, pentru a nu ştiu câtă oară în ultimele săptămâni, stupefiată, întristată şi revoltată de desfăşurarea de forţe a celor care îşi doresc cu orice preţ să pună mâna pe ONB, răstălmăcind adevărul şi folosind cele mai josnice mijloace de a manipula informaţii, opinii, presă, public. Indiferent unde m-am aflat în carieră mea, am fost veşnic alături de ţară mea şi am aşteptat cu răbdare un moment în care să pot cânta la opera bucureşteană în aceleaşi condiţii de excelenţă în care pot cânta pe marile scene ale lumii. Am crezut că acel moment se va apropia, în sfârşit, că Opera îşi va recăpăta demnitatea şi că nu mai va avea la conducere oameni cercetaţi pentru nereguli grave şi ilegalităţi, oameni care să-şi bată joc cu seninătate de colegii mei. Nu pare să fie cazul. Că soluţie ”de consens”, despre care angajaţii şi conducerea ONB au fost, însă, informaţi, şi nu consultaţi, ministrul Vlad Alexandrescu şi primul ministru Dacian Cioloş au găsit de cuviinţă să cedeze presiunilor domnului Kobborg şi să-l re-numească pe domnul George Călin la conducerea ONB.”

De asemenea, Angela Gheorghiu denunţă lipsa de transparenţă a ministerului Culturii Vlad Alexandrescu şi a prim ministrului Dacian Cioloş care nu s-a consultat cu toţi angajaţii ONB, ci doar i-a informat de deciziile luate. Aceasta a mai exprimat că Vlad Alexandrescu şi premierul Dacian Cioloş au cedat în faţa presiunilor venite de la coregraful Johan Kobborg în decizia renumirii lui George Călin ca director general interimar.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.