Soprana italiană Magda Olivero a decedat la vârsta de 104 ani

Magda Olivero

Magda Olivero

Cântăreaţa de operă Magda Olivero, una dintre marile dive italiene, cu o carieră de peste 70 de ani, a murit luni, la vârsta de 104 ani, la Milano, informează bbc.co.uk.

Artista era internată în spital după ce suferise un atac vascular cerebral în august, potrivit agenţiei de presă italiene Ansa.

Magda Olivero a debutat pe scenă în anii 1930, dar s-a retras din muzică după ce s-a căsătorit, în 1941. A fost convinsă să revină în lumea operei zece ani mai târziu, bucurându-se de un succes uriaş în Europa şi Statele Unite ale Americii. Olivero a susţinut concerte în public chiar şi la vârsta de 99 de ani.

Opera La Scala din Milano, unde Olivero a cântat la începutul carierei sale, a rugat publicul să păstreze un moment de reculegere înaintea concertului de luni seară. Opera din Milano a descris vocea sopranei drept charismatică, jocul său, ca formidabil, iar inteligenţa, “iute şi acidă până la final”.

Ziarul italian La Repubblica i-a descris vocea ca încă “grandioasă”, după un concert susţinut în 2010 la Palazzo Cusani din Milano.

The New York Times a descris-o pe diva italiană ca fiind o “soprană care, pentru decenii întregi, a transpus publicul din jurul lumii într-o frenezie de adulaţie care era dramatică şi grandioasă, chiar şi după standardele lumii operei, în ciuda faptului că, aşa cum ea însăşi a recunoscut, nu avea o voce foarte drăguţă”. Ani la rând, copii piratate ale înregistrărilor cu vocea sa “au circulat din mână în mână printre legiunile de fani” ai divei, mai scrie publicaţia americană.

Rolurile pe care Magda Olivero şi-a pus amprenta au fost “Tosca”, din opera lui Giacomo Puccini, “Fedora”, din opera omonimă de Umberto Giordano, şi “Medea” lui Luigi Cherubini.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte facebook.com/cultura.info

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.