fbpx

                                                                             pictogramae

Spectacol aniversar la înplinirea vârstei de 80 de ani „La mulţi ani, Ileana Stana Ionescu!”

 Actriţa Ileana Stana Ionescu

Actriţa Ileana Stana Ionescu

Cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani a actriţei Ileana Stana Ionescu, Fundaţia Geo Barton, în parteneriat cu Teatrul Metropolis, prezintă evenimentul „La mulţi ani, Ileana Stana Ionescu!”, vineri, 28 octombrie, de la ora 19:30, la Teatrul Metropolis, în prezenţa unor actori celebri.

Actriţa Ileana Stana Ionescu împlineşte 80 de ani pe 28 octombrie, aceasta având peste şase decenii de activitate închinată teatrului. Cu acest prilej aniversar, actriţa va fi înconjurată de prietenii şi colegii săi, care îi dedică un spectacol festiv, o seară efervescentă şi jovială în care actriţa Ileana Stana Ionescu va putea fi admirată într-o ipostază inedită, în compania amfitrionilor Iuliana Marciuc şi Silviu Biriş.

Invitaţii evenimentului vor fi Adela Mărculescu, Florina Cercel, Florin Piersic, Dan Puric, Costel Constantin, Ştefan Sileanu, Constantin Dinulescu, Bogdan Stanoevici, Cătălin Crişan, Mihai Niculescu, Dragoş Stemate şi Liviu Crăciun.

„M-aş bucura enorm ca anunţul acestei serate-eveniment să vă stârnească plăcerea spontană de a participa şi dumneavoastră la sărbătorirea uneia dintre marile noastre actriţe!

Dacă, totuşi, undeva, înlăuntrul sufletului dumneavoastră, aveţi nevoie de motivaţii ulterioare, sunt gata să vi le ofer.

Ileana Stana Ionescu a împlinit, de curând, respectabila vârstă de 80 de ani! Din aceşti 80 de ani, 60 i-a dedicat scenei şi ecranului românesc, cu pasiune şi devotament! 60 de ani de carieră! Asta înseamnă sute de oameni, seară de seară, la teatru; mii de oameni în sălile cinematografelor, milioane de oameni în faţa televizoarelor…

Înseamnă generaţii întregi care au fost şi sunt contemporane cu interpretările memorabile ale Ileanei Stana Ionescu, începând de la Nastasia Filipovna din piesa “Idiotul” de Dostoievski, în regia lui Alexandru Finţi, din 1969 – primul rol pe scena TNB şi până la actualele “Generăleasa” din “Micul Infern” de Mircea Ştefănescu, la TNB, sau Lena din “Gaiţele” de Alexandru Kiriţescu, pe scena Teatrului Metropolis.

Înseamnă că Ileana Stana Ionescu îşi pune la dispoziţia sufletului nostru acest minunat har, talentul său, cu care a fost înzestrată, pentru a ne bucura, pentru a ne binedispune, pentru a ne hrăni sufleteşte. Patrimoniul său artistic devine patrimoniul nostru sentimental!

Ileana Stana Ionescu este una dintre actriţele teatrului românesc care a jucat alături de mari actori şi sub bagheta unor mari regizori, ceea ce înseamnă că extraordinara sa experienţă artistică o transmite, o predă, ca pe o moştenire valoroasă, tinerilor actori alături de care joacă, cu generozitatea tipică marilor personalităţi.

Aşadar, când sărbătorim o excelenţă a teatrului şi a filmului, aşa cum este Ileana Stana Ionescu, avem, de fapt, prilejul să ne exprimăm gratitudinea pentru momentele indelebile pe care ni le oferă, cu fiecare rol interpretat! Vă aşteptăm la această seară festivă, vineri 28 octombrie, ora 19.30, fix!”, îi invită Anita Barton, din partea Fundaţiei Geo Barton, pe toţi cei care vor să îi spună „La mulţi ani!” actriţei într-un cadru inedit oferit de Teatrul Metropolis.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest
                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer